--> На Закарпатті жінка катувала прийомного сина | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Закарпатті жінка катувала прийомного сина

0
3
На Закарпатті жінка катувала прийомного сина
В Ужгороді судитимуть 37-річну ужгородку, яка підозрюється у катуванні 9-річного прийомного сина.

Як повідомили УНН у прес-службі прокуратури Закарпатської області, прокуратура вимагає стягнути з опікуна кошти у сумі понад 28 тисяч гривень за стаціонарне лікування дитини.

"37-річна ужгородка, мати шести дітей, підозрюється у вчиненні трьох кримінальних правопорушень – нанесенні ушкоджень різного ступеня важкості та катуванні. Кримінальне провадження з обвинувальним актом вже скеровано до суду. Процесуальний керівник у цьому кримінальному провадженні зазначила, що прокуратура звернулася до суду з позовом у якому наполягає на стягненні з горе-опікуна на користь держави, в особі Закарпатської обласної державної адміністрації, понад 28 тисяч гривень витрат на стаціонарне лікування хлопчика", – зазначила речниця прокуратури Закарпатської області Вікторія Попович.

Наразі з’ясовано, що жінка неодноразово била всиновленого хлопчика, знущалася з нього та навіть катувала.

Відтак їй було повідомлено про підозру у катуванні свого прийомного сина і нанесенні йому тілесних ушкоджень, зокрема умисного тяжкого, тобто тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння (ч. 1 ст. 121 ККУ, ч. 2 ст. 125 ККУ та ч. 1 ст. 127 ККУ).

Після отриманих тілесних ушкоджень дитина лікувалася спочатку у центрі нейрохірургії та неврології Ужгорода, потім його перевели в Ужгородську міську лікарню, згодом – у Мукачівську обласну лікарню.

У хлопчика діагностували черепно-мозкову травму, йому зробили операцію з пересадки шкіри, оскільки такі рани вже не могли загоїтися самостійно.

Після тривалого лікування у різних медзакладах дитина перебувала у прийомнику-розподільнику, реабілітаційному центрі та повернулася у Перечинську школу-інтернат.

У підсумку мешканка Ужгорода відмовилася від хлопчика та його 5-річної сестри, над якими мала опіку. Прийомна мати запевняла, що хлопчик сам собі завдавав тяжкі травми, а від дітей відмовилася, бо, за її словами, вони були неадекватні. Проте травмований хлопчик пройшов комплексну судову психолого-психіатричну експертизу, яка визнала його абсолютно нормальним.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні