«Казали, будеш копати собі могилу» , - подробиці викрадення лісівника на Волині

6
3
«Казали, будеш копати собі могилу» , - подробиці викрадення лісівника на Волині
Охоронець Національного парку «Цуманська пуща», якого вкинули в багажник та побили у лісі розповів, що міг постраждати через те, що перешкоджав браконьєрам.

Про це він розповів виданню "Press Центр".

Нагадаємо, у селі Гайове Ківерцівського району Волині посеред білого дня викрали охоронця Національного парку «Цуманська пуща». 48-річного чоловіка кинули в багажник джипа, вивезли в ліс і побили.

Четверо нападників зустріли Руслана Вішнера поблизу кафе. Намагалися наїхати позашляховиком. Чоловік втік до родичів, забіг до будинку та почав телефонувати до поліції. Але не встиг. Нападники витягнули Руслана з будинку, кинули в багажник і повезли до лісу.

Біля цього сільського кафе розпочалися розбірки
Біля цього сільського кафе розпочалися розбірки


"Дорогою били руками та ногами. Запитували, чи взяв із собою лопату. Казали, будеш копати собі могилу, — пригадує потерпілий. — За останній тиждень нам вдалося завадити спробам браконьєрства. Для прикладу, рейд Ківерцівського держлісгоспу затримав машину з дровами, а мене звинувачували, що я їх «здав», - розповів чоловік.

Авто, в  багажнику якого возили Руслана Вішнера
Авто, в багажнику якого возили Руслана Вішнера


Через деякий час нападники привезли потерпілого назад в село і викинули неподалік кафе, біля якого і розпочався конфлікт. Вже звідти, побитого та закривавленого охоронця «швидка» доставила в районну лікарню Ківерців. Із численними забоями він нині госпіталізований в неврологічне відділення.

Медики діагностували в потерпілого струс мозку та закриту черепно-мозкову травму. На відновлення потрібно як мінімум тиждень, адже складних переломів немає.

Нагадаємо, нападників того ж дня поліція схопила поблизу того ж самого кафе. В позашляховику, яким вивозили чоловіка, знайшли зброю.

В багажнику позашляховика нападників правоохоронці знайшли зброю
В багажнику позашляховика нападників правоохоронці знайшли зброю


У національному парку кажуть, що добре знають зловмисників. Один з них — колишній лісник. Там переконані, що чоловіки хотіли поквитатися з охоронцем, бо перешкоджав полювати в заповіднику.

"Ці люди працюють на приватне мисливське господарство, яке не змогло отримали мисливське угіддя ще в 2013 році. Натомість створили громадську організацію, яку утримує луцький бізнесмен. Саме він набрав цих людей на роботу, дав техніку та зброю. Конфлікт назрівав останні півроку, коли ми налагодили роботу охоронної служби, — зазначив директор національного парку Ігор Квач.

Нападників затримали біля того ж кафе, біля якого вони викрали чоловіка
Нападників затримали біля того ж кафе, біля якого вони викрали чоловіка


Двоє нападників — рідні брати 25-ти та 26-ти років. Молодики — односельчани потерпілого. Слідчі перевіряють, чи дійсно нападники працюють в приватному мисливському господарстві та звідки взяли зброю. За розправу над охоронцем їм загрожує до п’яти років в’язниці. Адже відкрито два кримінальні провадження за статтями хуліганство та викрадення. Нападників поки відпустили.

"Призначено низку експертиз, після них визначимо процесуальний статус учасників конфлікту, — зазначив заступник начальника Ківерцівського райвідділу поліції Сергій Гаврук. — На погляд слідства, причиною такого випаду стали тривалі неприязні стосунки між потерпілим і його кривдниками".

Володимир МИКОЛАЙЧУК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
просто гниль, а не люди. прямо серед білого дня... банда, мафія!!!!!!
Відповісти
В одного з братів 26-ти річного руслана п. вже була судимість, вседозволеність даних осіб причина вхнього звірства.
Відповісти
А чому не пишете, що коли приїхала на місце події поліція з Ківерцівською самообороною, конфлікту вже не було, а всі сторони мирно пили по 100 грам. Поліція з самообороною відкрила без попередження вогонь та почала всім хто відпочивав в літньому кафе забризкувати сльозогінним газом. В результаті 24-річному хлопцю з відстані 2 метрів з травматологічної зброї вибили око. Хлопець, на даний час перебуває в реанімації, і якщо виживе, на все життя лишиться калікою. І все розкручування цієї теми, спроба приховити беззаконня працівників поліції та перевищення службових повноважень, яке привело до тяжких наслідків.
Відповісти
Охоронець Національного Парку Вішнер Руслан це ж неадикватний мужичок з нього всі місцеві сміються по призвіську Мудрий, а намправді Дурний))) він колись себе облив бензиною і хотів підпалитись, але люди перешкодили і говорив " іще мені зістало жити дві хвилини, іще мені зістало жити єдну хвилину і забрали в дурня спічки....придурок. Його дружина яка зробила з себе жертву така нещасна тільки видно, як трактори їздять з ДУБАМИ і каже що має всіх в дупі... кришу має в прокуратурі це все до пори до часу. Пілораму мають біля нової постройки сина і все їм сходить з рук. Люди все бачать несліпі живуть як рестократи нащо влада дивиться?
Відповісти
Я чудово знаю потерпілого, я колись працював в Сокирічівському л-ві помічником лісничого і неодноразово мав зустріч з Русланом Вішнером, знаю одне що він справедливий і доброї душі чоловік!!!
Надіюсь зловмиснииків буде покарено згіно всієї строгості закону!!!
Відповісти
Цей потерпілий і доброї душі чоловік,кожен день возить додому ліс і продає. Вже синок побудував пилораму,біля нової хати в с.Озеро навпроти школи.І це держслужбовець,який працює в виконавчій службі м.Ківерці А конфлікт то це конкуренція між злодіями лісу. Тільки шкода хлопця,який залишився без ока
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні