В Білорусі зник українець. Підозрюють, що викрало ФСБ Росії

0
-6
В Білорусі зник українець. Підозрюють, що викрало ФСБ Росії
В Білорусі 24 серпня зник син члена громадської ради Державної прикордонної служби України Ігоря Гриба - 19-річний Павло Гриб.

Про це УНІАН повідомив член громадської ради при Державній прикордонній адміністрації ДПСУ, радник голови синодального управління військового духовенства УПЦ КП, офіцер-прикордонник запасу Ігор Гриб.

Батько підозрює, що його сина викрала ФСБ Росії.

Він розповів, що 24 серпня 2017 року його 19-річний син поїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою раніше познайомився і спілкувався лише в соціальних мережах.

Ця дівчина, зі слів сина, мала приїхати на зустріч з Російської Федерації.

Гриб повідомив, що Павло мав повернутись в той же день.

Коли цього не сталося, він вирушив на пошуки Павла до Білорусі, у Гомель. Там він з'ясував, що його син знаходиться в розшуку за ст. 205 КК РФ (терористичний акт), а ініціатором розшуку є ФСБ РФ по Краснодарському краю (місто Сочі).

В Гомельській прикордонній групі Гриб звернувся до чергового з проханням повідомити, де знаходиться його син, "Там мені повідомили, що ніякої інформації стосовно сина прикордонники не мають", - сказав він.

Гриб переконаний, що ФСБ виманила Павла до Гомеля, під виглядом зустрічі з дівчиною та провело затримання.

Говорячи про причини викрадення сина, Гриб зауважив, що ними стали дописи Павла у соцмережах, спрямовані проти агресії РФ в Україні.

Також він наголосив, що його син має інвалідність, а тому у армії не служив, також він не брав участі в бойових діях на сході України.

За словами Гриба, скоріш за все, сина викрали вже в Гомелі, оскільки при перетині кордону він не був затриманий, як йому повідомили у міліції та прикордонній службі Білорусі.

Також він розповів, що до пошуку Павла вже долучився український консул у Білорусі, якому також силові структури цієї країни повідомили, що такого затриманого у них немає.

Разом з тим, Гриб не пов'язує викрадення свого сина зі своєю громадською діяльністю в Україні: "Я там був, якби це було так, то мене б там десь вже зупинили або затримали. Сина виманили і затримали за дописи в соцмережах".

Також він додав, що вже подав заяви про зникнення сина і в поліцію, і до СБУ, і повідомив Держприкордонслужбу.

У свою чергу Міністерство закордонних справ України доручило українським консулам у співпраці з компетентними органами Російської Федерації та Білорусі встановити місцезнаходження 19-річного Павла Гриба, який є сином члена громадської ради Державної прикордонної служби України Ігоря Гриба.

Про це в коментарі УНІАН повідомив офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич. "МЗС доручило консулам у Росії та Білорусі встановити шляхом контактів з компетентними органами країн перебування місцезнаходження зниклого громадянина України", - сказав Кирилич.

Також він додав: "Водночас посольство України у Білорусі направило МЗС країн перебування ноту у справі зниклого громадянина України".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні