Волинського композитора нагородила Верховна Рада

1
0
Волинського композитора нагородила Верховна Рада
Поета, композитора із Нововолинська Олександра Каліщука Верховна Рада України нагородила Почесною грамотою за особливі заслуги перед українським народом.

Нагороду йому вручили 27 серпня під час урочистостей з нагоди Дня міста та Дня шахтаря у Нововолинську, - пише Волинська правда.

«Я тут живу вже 60 років і пишу пісні. У дарунок заспіваю для вас пісню про сучасний Нововолинськ», – висловився Олександр Каліщук та подарував усім присутнім на урочистостях пісню у акапельному виконанні.

Довідково:

Олександр Каліщук – заслужений працівник культури, почесний громадянина Нововолинська. Колишній в’язень сталінських таборів, самодіяльний композитор і поет. Упродовж творчого життя написав більше тисячі пісень, створив народну чоловічу капелу шахтарів, ансамбль «Райдуга». Чимало творів – власних і чужих — поклав на музику. Вийшли такі його збірки: «Волиняночка», «Дзвонять в церкві дзвони», «Я – українець», «Подарунок душі».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вітаємо! Пишаємося!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні