У США введуть податок на воду

0
4
У США введуть податок на воду
Вперше в історії жителі штату Каліфорнія будуть платити податок на питну воду: 95 центів на місяць.

Такий законодавчий захід повинен допомогти відремонтувати сотні громадських систем водопостачання і вирішити проблему небезпечної водопровідної води. Від цієї проблеми в основному страждають жителі сільських районів Каліфорнії, повідомляє СвітUA з посиланням на forumdaily.

Такий законопроект протягом наступних 15 років згенерує 2 млрд доларів, які будуть спрямовані на очищення забруднених підземних вод і ремонт водних систем і колодязів в штаті.

Законопроект розглядається законодавцями протягом декількох місяців. Згідно із ним, фермери і виробники молочної продукції будуть виплачувати близько 30 млн доларів на рік, щоб покрити витрати на очистку води, яка постраждала від добрив і хімічних речовин, що використовуються в фермерстві. Інші види підприємств будуть платити близько 10 доларів в місяць.

Законопроект потребує підтримки двох третин голосів від кожного округу в Каліфорнії. Проте, автору законопроекту Біллу Моннінгу вдалося створити міцний альянс фермерів і груп екологів. Також законопроект підтримує як мінімум один республіканець - сенатор Енді Видак, він сказав, що райони Хенфорд, Фресно і Бейкерсфілд є епіцентром проблеми з питною водою.

Противники законопроекту вважають, що додатковий податок не потрібен, і для вирішення проблеми із забрудненою питною водою достатньо використовувати гроші з фонду загального призначення штату.

Однак Моннінг стверджує, що грошей фонду не вистачить для вирішення проблеми. За його словами, чинний податок на домогосподарства становить приблизно 11,40 доларів на рік і є мізерно малим.

Даний законопроект 1 вересня має розглянути бюджетний комітет і допустити до розгляду на наступний законодавчий рівень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні