Волинський герб і далі «носитиме» немісцева горілка

3
4
Волинський герб і далі «носитиме» немісцева горілка
Волинській облраді не вдалося заборонити львівському заводу «Гетьман» використовувати на етикетах горілки герб області.

Як свідчить опублікована 10 серпня постанова Вищого господарського суду України, судді підтвердили рішення попередніх інстанцій, якими позов Волинської облради залишали незадоволеним, - повідомляє Zaxid.net.

Судовий процес про використання герба Волинської області на пляшках від горілки триває щонайменше від 2014 року. Тоді Волинська обласна рада подала до суду на ТОВ «Науково-виробниче підприємство "Гетьман"» з вимогою прибрати з етикеток горілки «Етнос Волинь. Вірність традиціям» герб Волині.

Юристи Волинської облради пояснювали, що використання герба області з комерційною метою можливе лише за згоди самої облради. А депутати Волинської облради не надавали львівським підприємцям права використовувати зображення герба на етикетках.

Втім, суд відмовився задовольнити вимоги позивача, оскільки львівський завод «Гетьман» лише виконує умови договору з івано-франківською фірмою «Галичина-Табак», а тому сам не визначає вигляд етикеток.

«Суди попередніх інстанцій дійшли обґрунтованого висновку, що відповідач виготовляє та передає алкогольну продукцію її замовнику – ТОВ «Галичина-Табак», використовуючи при цьому зареєстрований знак для товарів і послуг, який дає право на маркування відповідного товару. Інформація, яка міститься на етикетках поширюється не відповідачем», – йдеться у постанові Вищого господарського суду України.

Власником свідоцтва на знак етикетки із зображенням герба Волинської області є Антон Сухомлин. Він є родичем Любові Сухомлин, якій належить 99% ТОВ «Галичина-Табак», яке й продає горілку «Етнос Волинь. Вірність традиціям».

Цікаво, що ТОВ «Галичина-Табак» кілька років назад зверталося до Волинської облради за дозволом на використання герба Волині в етикетках, однак отримало відмову.

Додамо, що за даними аналітичної системи YouControl, «Науково-виробниче підприємство "Гетьман"» належить Роману Цимбалі (30%) та Оксані Баляш (69%), яка є дружиною львівського банкіра Олега Баляша.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що за "бардак" в державі?!В Европі за таке впаяли б такий штраф що мало не здалося....А в нас за гроші що хочеш "насудять"...Скільки заплатили судді за таке рішення...Де таке бачено щоб логотип області використовували без дозволу ?!
Відповісти
Напевно ,волинської горілки більше й не буде.
Відповісти
місцевої напевно вже і не буде
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні