--> Торік в терактах загинуло 35 тисяч | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Торік в терактах загинуло 35 тисяч

0
2
Торік в терактах загинуло 35 тисяч
У 2016 році у світі відбулося 13,4 тисяч терактів, в яких загинули 34,7 тисяч осіб. Про це свідчать дані звіту з глобальної бази даних тероризму Університету штату Меріленд у США, - пише Кореспондент.НЕТ.

Найбільше, за даними звіту, від тероризму страждають Близький Схід і Північна Африка. У минулому році від нападів екстремістів там загинули 19,1 тисяч осіб, що складає 55% від загальної кількості жертв терактів у світі.

Для порівняння: у Західній Європі теракти забрали життя 238 осіб, у Пакистані - найбільш постраждалій від терактів країні Південної Азії - понад 1100 осіб.

Більше за інших країн, згідно зі звітом, від терактів страждає Ірак, де відбулися дев'ять із 11-ти найбільш смертельних атак, за кожну з яких відповідальність взяла на себе "Ісламська держава".

"Рекордний" напад стався також в Іраку - терорист-смертник підірвав начинену вибухівкою вантажівку біля торгового центру в Багдаді, в результаті чого загинули не менше 382 чоловік.

ІД є найбільш смертоносним угрупованням 2016 року. На його бойовиках лежить відповідальність за більш ніж 1400 атак, в яких загинули понад 11,7 тисяч осіб, включаючи нападників.

У звіті також звертається увага на те, що, незважаючи на відносно невелику частку терактів у Західній Європі, в регіоні почастішали випадки використання автомобілів як інструментів масового вбивства, наприклад, нещодавній напад у Каталонії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні