У Луцьку вшанували пам’ять Героїв, які загинули за єдність України

0
4
У Луцьку вшанували пам’ять Героїв, які загинули за єдність України
Лучани прийшли на Театральний майдан у День незалежності, щоб пом’янути Героїв АТО та Небесної сотні, які поклали життя за Україну.

24-го серпня біля стенду Героям, які загинули за єдність України, що на центральній площі Луцька відбулося пам’ятне віче з нагоди 26-ї річниці незалежності держави.

Керуючий Волинською єпархіє УПЦ КП владика Михаїл разом із екзархом Луцьким владикою Йосафатом помолилися за Героїв. Представники обласно та міської влади, депутати, чиновники, політики поклали квіти до підніжжя стенду.

“Ці фотографії - це очі людей, чоловіків, які бажають нам берегти нашу незалежність. Це очі чоловіків, які спостерігають за тим, наскільки ми бережемо те, за що вони віддали життя - за свою Батьківщину, за цілісність і незалежність нашої держави”, - наголосив у промові владика Михаїл.

Він закликав задуматися над тим, чи гідні волиняни нині стояти перед цим стендом.

“Чи наше серце сьогодні може сказати: “Так, ми бережемо свою державу і свою віру? Це тут треба сповідати і сповідатися. Це тут кожен сам сповідає сам себе, своє сумління. Це тут місце для примирення і єднання. Це тут треба говорити, що ми будемо берегти свою землю, любити її, працювати, будувати, вчити дітей у своїх, українських вузах, а не закордонних, розвивати свою економіку, а не чужу. Україна - серце Європи. Це те місце, Богом вибране і благословенне. І це благословення треба берегти”, - зазначив керівник Волинської єпархії УПЦ КП.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні