--> Молитва і парад: у Луцьку святкують День незалежності | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Молитва і парад: у Луцьку святкують День незалежності

2
8
Молитва і парад: у Луцьку святкують День незалежності
З 8-ї ранку в обласному центрі Волині стартували заходи з нагоди 26-ї річниці з часу набуття Україною незалежності.

Біля пам'ятника Борцям за волю та незалежність України, що на Київському майдані зібралися представники влади, громадськості, священнослужителі, військовослужбовці, керівники силових та правоохоронних структур області, освітяни тощо. Традиційно - у вишиванках та з квітами.

Гучних промов не було. Ранок 24-го серпня 2017-го почали спільною молитвою за Україну, яку звершили екзарх Луцький владика Йосафат, керівник Волинської єпархії УПЦ КП владика Михаїл та духовенство Волинської єпархії УПЦ.

Єпископ Йосафат, який наразі виконує обов'язки голови Волинської ради Церков закликав усіх краян з'єднатися у молитві та праці на благо своєї держави.

“Цю українську державу немало людей залишали примусово. Їх репресували, депортували, вивозили в Сибір і Казахстан, інші краї. Вони мріяли повернутися, щоб поцілувати знову цю землю, щоб знову за неї жити й трудитися. Тому цень День незалежності потрібно кожному з нас цінити, бо він пролитий кров’ю мільйонів.

Нехай Господь допоможе нам і сьогодні зберегти нашу державу. Для неї жити і працювати. Кожен у свій спосіб, в міру своїх талантів. Працею, молитвою, захистом кожен має долучитися задля збереження цього величного дня і для своїх нащадків. Молися і працюй - давнє правило для кожного християнина, кожної людини”, - наголосив владика Йосафат.

Учасники зібрання разом із головою Волинської облдержадмінітсрації Володимиром Гунчиком, першим заступником голови облради Олександром Пирожиком, секретарем Луцької міської ради Григорієм Пустовітом, першим заступником Луцького міського голови Григорієм Недопадом поклали квіти до пам’ятника Борцям за волю та незалежність України, пройшлися ходою проспектом Волі та до пам'ятника Тарасу Шевченку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сумно за таке "святкування". Молодь, надія нації на відкритті РЦ, а на "святкуванні" чинуші, пенсіонери та ті, що завжди на все ходять! :(
Відповісти
Там не ті, хто завжди ходить, а ті, кого завжди гонять, щоб була масовка. Взагалі все це нагадує Радянський Союз, навіть надпис на ОДА - Слава Україні, як Слава КПСС.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні