--> Уряд перевірить законність подорожчання газу для авто | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Уряд перевірить законність подорожчання газу для авто

1
6
Уряд перевірить законність подорожчання газу для авто
Віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку Степан Кубів доручив розібратись із різким підвищенням цін на скраплений газ. Про це сам Степан Кубів написав на своїй сторінці у Facebook, - повідомляє Захід.НЕТ.

«Чому зросли ціни на скраплений газ? Це питання доручив вивчити Міністерству енергетики та вугільної промисловості України, Державній регуляторній службі, Антимонопольному комітету, Державній фіскальній службі України. За моїм дорученням вони мають проаналізувати ситуацію і невідкладно надати пропозиції щодо вирішення ситуації», – написав Степан Кубів.

Водночас, у Мінекономрозвитку уточнили, що віце-прем'єр-міністр доручив перевірити, чи стрімке підвищення на газ не є наслідком порушення антимонопольного законодавства.

«Протягом останніх кількох тижнів в Україні подорожчав скраплений газ. Українські виробники скрапленого газу – «Укргазвидобування», «Укрнафта», «Укртатнафта» і приватні компанії – покривають не більше 20% потреб ринку. Решту Україна імпортує з Росії, Білорусі, Казахстану та інших країн. Обмеження з боку РФ призвели до зменшення імпорту скрапленого газу в Україну і, на жаль, його дефіциту. Це вплинуло на ціну. Таке пояснення дають експерти. Зі свого боку ми з’ясовуємо, що відбулося на ринку скрапленого газу. Степан Кубів дав доручення проаналізувати ситуацію на ринку скрапленого газу, у тому числі на предмет можливого порушення законодавства про захист економічної конкуренції», – повідомили у Мінекономрозвитку.

Зазначимо, що, згідно з даними «Лига.нет», від початку серпня ціни на автогаз на українських заправках зросли більш, ніж на 30% – із 10,8 грн до 14,4 грн за літр.
Теги: газ, авто, ціни
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лобісти наведуть десятки причин...тому що це комусь вигідно
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні