На навчання до Білорусі стягнули в 10 разів більше військ, ніж заявлялось

4
-2
На навчання до Білорусі стягнули в 10 разів більше військ, ніж заявлялось
ЗС РФ «Запад-2017», які триватимуть майже два місяці, відрізнятимуться великим просторовим розмахом та чисельністю залучених осіб.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов, - повідомляє прес-центр РНБО.

Нагадаємо, раніше повідомлялось про те, що розпочалися наймасштабніші за всю історію Російської Федерації стратегічні командно-штабні навчання ЗС РФ «Запад-2017».

Навчання проводитимуть практично на всій території європейської частини Росії. Зокрема в окупованих українських Криму, та території ОРДЛО, вздовж кордонів України, зокрема на Донецькому, Слобожанському і Поліському напрямках, у Білорусі, а також у Середземному морі та Сирії.

Відповідно до офіційних заяв МО РФ у навчаннях «Запад - 2017» братимуть участь близько 13 тисяч військовослужбовців, у тому числі від ЗС РФ близько 3 тисяч осіб, близько 280 одиниць озброєння та військової техніки, та 25 одиниць авіаційної техніки.

Водночас реальна чисельність учасників всіх заходів у рамках «Запад-2017» оцінюється у 230-240 тисяч осіб, понад 10 тисяч одиниць бойової техніки, близько 100 літальних апаратів та близько 40 кораблів/підводних човнів різного класу.

Під виглядом СКНШ не виключається створення ударних угруповань військ (сил) ЗС РФ для переходу державного кордону та військового вторгнення на територію України.

Водночас, Олександр Турчинов зазначає, що «Запад-2017» є черговим російським кроком з посилення конфронтації на Європейському континенті і потребує дуже серйозної реакції з боку як Заходу, так і України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як НАТО проводить навчання у Прибалтиці то їм засліплює а тепер розшумілись.. Когось цікавить його думка ???
Відповісти
NATO не веде агресивноіі військовоіі політики на відміну від путінськоіі кацапііі.Чи ти сидячі в своєму лісі нічорта не знаєш
Відповісти
І як "бацька " таке допустив
Відповісти
Росія давно показує що вона татаро монгольське іго.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні