Досвічений та принциповий: Анатолій Цехош – один з кращих адвокатів Луцька*

0
Досвічений та принциповий: Анатолій Цехош – один з кращих адвокатів Луцька*
Анатолій Цехош – адвокат з великої літери та стажем роботи в галузі права понад 25 років. Протягом багатьох років займав різні посади в органах прокуратури області. Після виходу на пенсію, маючи 18-річний професійний досвід, успішно займається адвокатською практикою.

– Згадайте Вашу першу справу?

– Першою моєю справою було представництво в суді інтересів багатодітної матері, яку Служба у справах дітей намагалася позбавити батьківських прав. Справу ми виграли.

Як у Вас складаються стосунки із суддями? Чи були випадки, щоб клієнти просили Вас «підмазати» суддю?

– У кожній справі стосунки із суддями ділові, в рамках процесуального законодавства та норм адвокатської етики.
«Підмазати» суддю клієнти мене не просили, проте буває, пропонують «подякувати» йому за прийняте справедливе рішення. В таких випадках роз’яснюю ініціаторам можливі наслідки їх дій, і питання знімається.

Чи було таке, коли Ви відмовляли у захисті людині? Якщо так, то чому?

– Не беруся захищати підозрюваних у справах, пов’язаних із вбивствами чи незаконним обігом наркотиків. Проте нерідко приходиться представляти інтереси потерпілих від злочинів різних категорій.

– Які справи Вам більше до вподоби?

– До виходу на пенсію я забезпечував захист прав і свобод неповнолітніх області. Тому в адвокатській практиці віддаю перевагу вирішенню справ з сімейного, кримінального та цивільного права. Для мене найбільш складними з точки зору звичайних людських емоцій є спори колишнього подружжя щодо визначення місця проживання дитини. Важко спостерігати за тим, як дві рівноправні половинки колишньої сім’ї (батьки) не можуть поступитися власними амбіціями і сперечаються за місце проживання їх чада. Нерідко згадується притча про царя Соломона і його мудре вирішення сварки двох жінок за дитя.

– На Вашу думку, яка найбільша проблема судової системи на сьогодні?

– На мою думку, чи не найбільша проблема судової системи – це надмірне прагнення багатьох дати свою непрофесійну оцінку роботи суддів та суду в цілому. А такі чинники як порушення законодавства, завантаженість, нестача кваліфікованих кадрів, недостатнє фінансування – це звичайні робочі питання, що потребують вирішення і мають місце в будь-якій державній установі.

– Чи берете участь у громадській діяльності?

– Після роботи в органах прокуратури бажання приймати участь у громадській діяльності у мене відсутнє. Навпаки, у професії адвоката мені найбільше подобається можливість надати конкретну допомогу конкретній людині у вирішенні її проблеми.

– Яке ваше життєве кредо?

– Ставлюся до життя легко, з почуттям гумору, прагну бачити у всьому тільки позитивне.

– Ваші захоплення, хобі?

– Постійно підтримую себе в належній фізичній формі, люблю збирати гриби, читати.

– У вашому розумінні, який він, сучасний адвокат? Його психологічний портрет, характеристики.

– Сучасний адвокат – це порядний професіонал з чималим практичним досвідом роботи, який постійно працює над підвищенням свого рівня знань.

– На Вашу думку, у чому полягає успішність адвоката?

– Успішність адвоката полягає у позитивних результатах його роботи, які належним чином оцінені вдячним клієнтом.

– Ваші побажання читачам?

– З нагоди Дня юриста вітаю своїх колег із професійним святом. Зичу всім великого професіоналізму, людяності та позитивних вражень від досягнутих результатів! А читачам - міцного здоров’я, мирного неба та відсутності підстав для звернення за правовою допомогою!



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні