--> Наступного року пляшка горілки коштуватиме не менше 91 гривні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Наступного року пляшка горілки коштуватиме не менше 91 гривні

0
1
Наступного року пляшка горілки коштуватиме не менше 91 гривні
У 2018 році мінімальна ціна пляшки горілки об'ємом в півлітра становитиме 91 гривню, а 90% ринку виявиться в "тіні".

Про це повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на свій сторінці в Facebook, передає УНН.

"Мінімальна ставка акцизу в ЄС 5,5 євро з 1 л 100% спирту, що становить 164,62 грн. В Україні сьогодні діє ставка 126,96 грн. Тобто, якщо Міністерство економічного розвитку і торгівлі буде продовжувати піднімати ставки акцизу, то слід очікувати на 30% підвищення вартості горілки. І вже в 2018 році ринок на 90% виявиться в тіні, тому що мінімальна ціна на пляшку 0,5 л зросте до 91 грн", - йдеться в повідомленні.

Більш того, за словами експерта, протягом 2015-2017 років акциз на алкоголь уряд піднімав по кілька разів на рік. За два роки мінімальна ціна пляшки зросла з 40 до 70 грн. Зараз пропонується підвищення до 80 грн за 0,5 л.

"За цей час значно зросло виготовлення всіх видів спиртних напоїв в домашніх умовах, зростання тіньового ринку за всіма видами напоїв. Український тіньовий ринок алкоголю є найбільшим в Європі. Не буду наводити цифри з наркоманії. Але не можу не відзначити одну деталь: Державна служба статистики рахує витрати домогосподарств, і окремо йде стаття "Алкогольні напої, тютюнові вироби та наркотики". Тому вважаю, що держава знає масштаби цього явища", - резюмував експерт.

Нагадаємо, Кабінет має намір в черговий раз підвищити акцизи на алкоголь на 11,2%.

Підняття акцизів, згідно з прогнозами економістів, збільшить частку контрафакту і контрабанди на ринку алкоголю до 35%.

Додамо, що українські легальні виробники алкоголю за останні кілька років значно скоротили обсяги виробництва своєї продукції, при цьому вони продовжують гарантувати високу якість напоїв.

Наприклад, горілка Arctica Nordic завоювала Гран-прі конкурсу BEST DRINK 2017.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні