У Луцьку депутат пропонує фінансувати округи без депутатів

0
2
У Луцьку депутат пропонує фінансувати округи без депутатів
Депутат Луцької міськради Андрій Покровський пропонує втілювати ініціативи виборців територіальних виборчих округів, від яких не обрали депутатів.

Про це йшлося у середу, 16 серпня, під час засідання «бюджетної» комісії міськради.

Помічник депутата Андрій Маруняк зазначив, що в місті 12 виборчих округів, які не мають свого депутата в раді, бо законодавство не передбачає такої прив’язки. Однак зазвичай депутати витрачають кошти депутатського фонду на потреби округів, де вони балотувалися.

«Практика по інших містах показує, що де депутат балотувався, там і вирішує потреби району. Аби враховувати інтереси всіх мешканців і виборців, пропонується затвердити, що на кожний округ буде фінансування 100 тисяч на рік», - зазначив Андрій Маруняк.

Щоб забезпечити розподіл коштів, ініціатор проекту Андрій Покровський пропонує створити відповідну комісію, яка складатиметься з депутатів усіх фракцій. Комісія враховуватиме пропозиції мешканців і вирішуватиме, які ініціативи фінансувати не менше, аніж раз у квартал.

Депутат Богдан Богонос підтримав пропозицію, але запропонував не прописувати чітку суму на фінансування ініціатив виборців.

«Для того, щоб зрозуміти результат, потрібно спробувати цю програму. Можливо, потрібно обмежити суму, або жорстко не прописувати. Люди часом краще знають, які є проблеми у районі», - зауважив він.

Натомість депутат Сергій Була висловився категорично проти проекту рішення, мотивуючи це тим, що бюджет не витримає таких навантажень, а обранці громади ще нікому не відмовляли.

Зрештою, члени комісії проект рішення не підтримали.

Своєю чергою, голова комісії Борис Смаль висловив сподівання, що проект рішення розглянуть повторно, оскільки «він вартий уваги і потрібно показати, що виборче законодавство у цьому плані не досконале».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні