--> Через спеку в Україні дорожчають кавуни | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Через спеку в Україні дорожчають кавуни

1
1
Через спеку в Україні дорожчають кавуни
У столичних супермаркетах кілограм коштує 2-5 гривень.

В Україні на пекучому сонці погоріли кавуни, - про це йдеться в сюжеті програми "ТСН".

Через неймовірну спеку херсонські фермери цього місяця зібрали менше якісного врожаю. Звідси і зросли ціни на баштан.

Але ягода є. І нею традиційно хизувалися на Фестивалі українського кавуна.

Цього року на фестивалі кавунів значно менше, ніж завжди. І проблема не у баржі, що вивезла значну частину кавунів до Києва, а у надто високій температурі. Власники баштану бідкаються, що через шалену спеку на полях кавуни просто згорають.

"Це надспека. Кавуну потрібно, щоб було градусів 20 вночі та 28-30 вдень. А у нас температура на поверхні піску досягала 60 градусів. Тобто стояти на піску без взуття неможливо. Звісно, і кавун же лежить на цьому піску", - говорить керівник фермерського господарства Юрій Покотілов.

Висока температура - вищі ціни. Цьогоріч на ярмарку кавуни продавали по 1,5-2 гривень за кілограм. За дині правили по 4-5 гривень. Але це оптові ціни. І вони, як для Херсонщини, чималі. У київських супермаркетах кавуни продають за 2-5 грн за кілограм. Дешевші – ті, що з баржі.

"Ранній кавун уже відійшов, середній попікся за такої температури. Ми зараз очікуємо на пізній кавун, це буде кінець серпня - початок вересня", - каже директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації Олександр Паливода.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І де у Луцьку такі ціни? 5 грн. і більше, а починалось з 3.80 - 4 ! У маркетах цього року жах а не кавуни!!! Таке лайно людям пропонувати???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні