Волиняни пішки ходили в гості до поляків

0
11
Волиняни пішки ходили в гості до поляків
У Шацькому районі українці та поляки відсвяткували Європейські дні добросусідства. Сусідні держави рибалили, брали участь у форумах та конференціях із 11 по 15 серпня.

Європейські дні добросусідства вже восьмий рік поспіль об’єднують українців на поляків на кордоні між державами. У цей час країни відкривають потонний міст між українським селом Адамчуки та польським Збереже.

11 серпня відбулася зустріч польської та української делегацій на переході Адамчуки-Збереже. Країни-сусіди на чолі із головою Шацької райдержадміністрації Василем Голядинцемта старостою Влодавського повіту Анджеєм Романчуком обмінялися радісними привітаннями та короваями .

Після цього делегації взяли участь у конференції «Наше Полісся, наш Буг», яка відбулася на базі відпочинку «Гарт» СНУ ім. Лесі Українки.

«Європейські дні добросусідства - це ті кроки, що не один рік наближають нас до співпраці, порозуміння, призводять до нових спільних ідей. Вони відкривають для нас нові можливості і порозуміння між сусідніми державами, народами, окремими людьми. Допомагають краще розуміти потреби один одного, розвивають потенціал нашого краю в рамках європейських цінностей», - ділиться депутат Луцької міської ради Петро Нестурук, - Завжди радий брати безпосередню участь у таких об'єднавчих заходах».



12 серпня у рамках святкувань відбувся VІ Поліський форум підприємців та рибальські змагання між українцями та поляками.

Варто додати, що такі дні особливо впивають на відносини українців та поляків, адже щорічно все більше і більше людей переходять на територію країни-сусіда через потонний міст. Минулого року під час Європейських днів добросусідства його перетнули близько 50 тисяч осіб. Це майже вдвічі більше, ніж попереднього року, адже у 2015 році прикордонний контроль пройшли близько 27 тисяч осіб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні