На Волині руйнується стародавній костел

0
-1
На Волині руйнується стародавній костел
У Камінь-Каширському мародери руйнують і роздерають давній костел св. Архістратига Михаїла.

Місцеві жителі стурбовані, до цієї будівлі, яку просто залишили без нагляду, вже систематично почали навідуватися мародери, бити вікна та навіть хтось вже зміг, за її словами, пробратися в середину споруди. Певно, з ціллю, щоб розжитися залишеним майном, - пише газета Полісся.

Очевидно підлітки заради забави повибивали практично всі шибки у колишньому костелі та розписали одну із стін нецензурною лайкою, текст “прикрасили” нацистською свастикою. А на задньому дворі, на другому поверсі, на балконі, привідчинені двері, вони без замка. Саме через них, схоже, і пробираються у середину костелу охочі розважитися та випити тут. Про це свідчать залишені в середині порожні пляшки.

Або ж приходять мародери, щоб розкрасти те, що лишилось. Наприклад, вже хтось викорчував вимикачі, познімав плафони (де-не-де вони ще висять), а в окремих кімнатах частково збито із стін облицювальну плитку. Всю цю непривабливу картину можна побачити через порожні віконні рами.

Наразі райраді вдалося викупити приміщення костелу в облспоживспілки, яка була власником споруди.

"Ми передали приміщення колишнього костелу на баланс відділу культури райдержадміністрації з наміром розмістити тут районний краєзнавчий музей", — наголосив заступник голови районної ради Сергій Дмитрук.

Керуючий справами райради Валерій Хитрик додав, щоб привести до належного стану будівлю, потрібне чимале фінансування. Хоча вже є позитивні напрацювання. За його словами, цьогоріч виготовлена проектна документація за кошти району і залучено 170 тисяч гривень з державного бюджету на заміну даху сакральної будівлі.

Олесь ФЕДОРОВИЧ
Фото автора


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні