Українські села на порозі екологічної катастрофи, - Роман Бондарук

1
-5
Українські села на порозі екологічної катастрофи, - Роман Бондарук
Перший віце-президент Всеукраїнської ради голів ОСББ Роман Бондарук вважає, що українським селам загрожує екологічна катастрофа, якщо у них негайно не провести реформу житлово-комунального господарства.

Про це йдеться у статті «Сміття, вода, каналізація: як у селах навести лад з комуналкою».

«В Україні росте навантаження на водні ресурси, збільшується їх забруднення. Особлива загроза – у сільській місцевості, де найчастіше люди користуються водою із колодязів. За даними санепідеміологів, більше половини колодязів в Україні не відповідають санітарно-епідеміологічним нормам. Одна із причин – забруднення першого водоносного шару підземних вод через стихійній ріст сміттєзвалищ і неконтрольоване будівництво вигрібних ям і сільських туалетів», - пише експерт.

При цьому за даними 2015 року лише 23% українських сіл мають централізоване водопостачання. Та й ті не мають систем очистки, їх обладнання – зношене і застаріле.

З його слів, Україна також має одні з найбільших в Європі показники абсолютних обсягів утворення та накопичення відходів. Так, щороку в Україні утворюється близько 17 мільйонів тонн промислового і побутового сміття. Найбільше стихійних смітників – у селах.

На думку Романа Бондарука, в першу чергу українським селам потрібно навести лад з водою, каналізацією і сміттям, а для цього – організувати збір і вивіз сміття, збудувати водопроводи та прокласти каналізацію.

Читати більше про реформу житлово-комунального господарства в об’єднаних територіальних громадах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прокласти в селах каналізацію.... )))він хоч хоч раз був в тих селах???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні