Це пережитки «радянщини» і об'єкти, в яких збирають мотлох, - Сиротинська про гаражі

5
3
Це пережитки «радянщини» і об'єкти, в яких збирають мотлох, - Сиротинська про гаражі
Очільниця департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська розповіла, чому в Луцьку зносять гаражі.

Про це пише Конкурент.

«Гаражі почали демонтувати, бо змінилося законодавство. Те, що дозволялося в радянські часи і було нормальним, сьогодні негарно і неестетично. Закордоном люди не мають поняття про гаражі, конструкції, сараї, обмеження руху через балки. Все цивілізовано.

90 % у тих гаражах не зберігають автомобілі, це об'єкти, в яких збирають мотлох. Це пережитки радянського бачення», - розповіла Юлія Сиротинська.

За її словами, за радянських часів ніхто не будував паркінги, підземні парковки і не тільки в Луцьку демонтують гаражі.

«Чернігів, Чернівці, Вінниця, Одеса, Київ, Івано-Франківськ, Кам'янець-Подільський ще активніше здійснюють ці роботи. У дворах на Соборності, 7, 8, 4, 14, 14а, 16 ми зняли більш ніж 60 гаражів. Тепер там зелена зона, стоїть дитячий майданчик, і там, де стояло 8 гаражів, припарковано 15 автомобілів. Правила благоустрою ніхто не скасовував», - наголосила посадовиця.

Юлія Сиротинська розповідає, що спочатку було важко.

«Це було чимось новим. Зараз уже ніхто ніяк не реагує. Бачать наші наліпки, і 90 % людей стараються самі демонтувати свої гаражі. Коли ми робимо демонтажі, буває, що навіть немає власників тих гаражів. Люди самі звертаються, аби зняти різні конструкції, щоб відремонтувати двір», - розповіла Юлія Сиротинська.

З її слів, торік було чотири випадки, коли після демонтажу незаконних конструкцій, їх встановили заново. І це переважно комерційні об'єкти.

«Була одна ситуація щодо гаража, його в одному місці забрали, а в іншому намагалися встановити. Але це питання зразу вирішили», – підсумувала вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коли почнуть наводити лад з гаражними коперативами.які перетворились на гетто з нелегальним житлом, виробництвом та зберігання крадених та незаконних речей.
Відповісти
Все вірно. Правила благоустрою ніхто не відмінив. Зате відмінили правила людяності. У людей залишились будівельні паспорти, але немає усього пакету документів. То вирішить проблему мирним шляхом,а не видираєте з плачем. Закон як дишло, КУДИ ПОВЕРНЕШ ТАК І ВИЙШЛО. Всьому свій час. Все пройде, пройде і це.
Відповісти
Як в людей забрати - то добре знають..Крім того як забрати гаражі більш ніде порядку наводити не потрібно
Відповісти
Не забутьте і себе демонтувати як непотріб що зробив свою роботу
Відповісти
"У дворах на Соборності, 7, 8, 4, 14, 14а, 16 ми зняли більш ніж 60 гаражів. Тепер там зелена зона, стоїть дитячий майданчик"
А чому мені прийшла відповідь на петицію, що гаражі були встановлені в зонах ліній інженерних та підземних комунікацій, де категорично заборонено облаштування дитячим ігровим обладнанням та ін.???
І тепер на місці демонтованих гаражів цементні залишки фундаментів, порослі бур'яном. А сусіди як паркувалися під вікнами, так і паркуються, хоча до тих фундаментів чотири метри.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні