--> На Волині судили військового комісара за недотримання державної таємниці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині судили військового комісара за недотримання державної таємниці

0
-3
На Волині судили військового комісара за недотримання державної таємниці
За недотримання державної таємниці військовий комісар сплатить штраф.

Так, у суді розглядали справу про адміністративне правопорушення, що надійшла від Управління Служби безпеки України, - повідомляє "Район.Ківерці".

3 серпня суд постановив, що працюючи на посаді тимчасово виконуючого обовязки військового комісара Ківерцівського районного військового комісаріату порушив вимоги законодавства у сфері охорони державної таємниці.

Зокрема секретні документи зберігались у приміщеннях військкомату, які не приймались під охорону у неробочий час. Саме через це була загроза викрадення матеріальних носіїв секретної інформації.

Також військовий порушив порядок надання доступу до секретних відомостей мобілізаційного характеру.

Крім зазначеного, встановленим порядком не припинив доступ до державної таємниці громадянину, який, наказом військового комісара був звільнений з посади та виключений із списків установи ще 5 липня.

Також під час проведення перевірки комісією виявлено 2 секретні документи мобілізаційного характеру, які зберігатись поза сховищем на робочому столі в приміщенні режимо-секретних органів військкомату.

Ківерцівський комісар визнав свою провину.

Так, суд визнав військового винним у вчиненні адміністративного правопорушення та наклав на нього штраф, в розмірі 35 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 595 гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні