На Тернопільщині лікарі виписували наркотики на небіжчиків та заробітчан

0
-1
На Тернопільщині лікарі виписували наркотики на небіжчиків та заробітчан
На Тернопільщині поліція викрила мережу незаконного збуту сильнодіючих медпрепаратів. Серед підозрюваних – двоє сімейних лікарів, раніше судима наркозалежна жителька міста Чорткова і таксист.

Як повідомили IA ZIK у відділі комунікації обласного управління поліції, правоохоронці впродовж двох років документували злочинну діяльність.

У 2015 році у поліцію надійшла інформацію про те, що жителька Чорткова реалізовує в Тернополі медичні препарати Соннат і Димедрол – таблетки, що підсилюють дію наркотиків і відпускаються тільки за рецептами в обмеженій кількості.

Згодом слідчі натрапили на спільників жінки – двох сімейних лікарів з Чорткова і тернопільського таксиста.

«Спочатку медики лише продавали спільниці рецепти, отримуючи по 200 грн за кожен, а згодом один з них вирішив теж торгувати таблетками. До наркозалежних покупців товар доходив з величезною накруткою. Приміром, якщо вартість упаковки медичного препарату в аптеці – 10 грн, то на «чорному ринку» одна таблетка вартувала 70 грн»,  – розповіли у поліції.

Попередньо відомо, що рецепти медики виписували на осіб, котрі перебувають за кордоном, а також на літніх людей і померлих.

Під час санкціонованого обшуку в одного з лікарів знайшли майже 1 тис. таблеток препаратів Соннат, Димедрол, Фенозепам, Гідазепам, медичні картки пацієнтів, лікарську печатку та банківські картки.



У будинку спільниці, окрім таблеток, вилучили 20 кг макової соломки та 15 г опію. 204 таблетки знайшли і в таксиста. Ще один медик мав удома картки пацієнтів і лікарську печатку.

Загальна вартість вилучених медичних препаратів за цінами «чорного ринку» становить 100 тис. грн.

45-річній чортківчанці оголошено підозру за ч. 3 ст. 321 Кримінального кодексу. Вирішується питання про оголошення підозри іншим фігурантам справи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні