--> Госпітальним округам на Волині бути, - МОЗ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Госпітальним округам на Волині бути, - МОЗ

0
4
Госпітальним округам на Волині бути, - МОЗ
Госпітальні округи ще не сформували сім областей України. Волинська область – на погодженні у центральних органах виконавчої ради.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк на прес-конференції у Києві, - передає кореспондент УНІАН.

«В Україні є 24 області, які мають сформувати госпітальні округи. 16 регіонів це зробили, вони затверджені Кабінетом міністрів. 17-та – Волинська область – перебуває на погодженні у центральних органах виконавчої ради», - заявив Ковтонюк.

Чиновник зазначає, що процес створення госпітальних округів не прив’язаний до дедлайна. Звичайно, хочеться, щоб у цьому році процес був завершений. Однак немає фінансового чи іншого виду покарання для областей, які "затягнуть" створення госпітальних округів.

"Найбільшим покаранням буде те, що туди не надійдуть кошти, не прийдуть інвестиції, бо ці області не дадуть перелік пріоритетів своїх потреб на розвиток мережі лікувальних закладів", - каже Павло Ковтонюк.

Він нагoлосив, що мета створення госпітальних округів - принести ближче до людей ту медичну послугу, яка зараз є від них далека, зокрема, кардіохірургію, нейрохірургію, гемодіаліз тощо.

«Те, куди зараз людина їде по 3-4 години в обласний центр. Ми хотіли б, щоб ці послуги були у цих опорних лікарнях інтенсивного лікування другого рівня», - пояснив чиновник.

Павло Ковтонюк підкреслює, що робота госпітальної ради має бути не політична, а технічна. До неї мають входити не політики, а медики, пацієнти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні