«Будівельник – не просто дядько, що кладе цеглу!» - керівник студії «Domum group»*

0
-1
 «Будівельник – не просто дядько, що кладе цеглу!» - керівник студії «Domum group»*
«Всі люди налаштовані, що будівельник – це старший дядько з вусами, що кладе цеглу на будівництві. НІ! Будівельник це набагато більше!», - заявляє керівник «Domum group» Юлія Рогожина.

Її компанія – це команда молодих та креативних проектувальників, дизайнерів, архітекторів та ремонтників, які сподіваються , що фантазія – це рушійна сила, що змінює світ. Вони займаються візуалізацією та створенням проектів різних споруд, супроводом будівництва та дизайном.

ДИЗАЙНЕР – МАЙЖЕ ПСИХОЛОГ


«Якщо замовник каже – «мені подобається ця раковина», ми її 100% використаємо, обіграємо так, щоб вона комбінувалися з іншими елементами інтер’єру. Дизайнер повинен правильно психологічно підійти до оформлення. Бесід з замовником перед тим, як робити дизайн – дуже багато», - коментує Юлія Рогожина.

Дизайн у компанії роблять на всякий смак і потребу:

– дизайн екстер’єрів (побудова красивого зовнішнього вигляду будівлі);

– дизайн інтер’єрів (художньо оформлене внутрішнє наповнення будинку).

«Замовники бувають різні - холостяки до 30 зазвичай люблять хайтек і модерн, щоб максимально просто, світло, без зайвих елементів. Аргументують: « А як же ж я буду це все прибирати?». А один взагалі заявив, що хоче квартиру, схожу на космічний корабель!», - сміється Юлія Рогожина.

В «Domum group» можна замовити лише оформлення дизайну, а можна – його втілення. Візуалізацію однокімнатної квартири ви отримаєте вже за тиждень.

«Ми прописуємо, який перелік робіт потрібен для приміщення, розділяємо його на етапи - від електрики та сантехніки до закупівлі меблів. Оплату теж поділяємо відповідно до цих етапів – кошторис не має шокувати замовника», - пояснює жінка.

На цьому етапі ви можете закупляти матеріали та меблі самостійно, а можете ходити по-магазинах з дизайнером - він радить, де свіжіші рослини, де дешевші товари.

Дизайн інтер'єру від «Domum group»
Дизайн інтер'єру від «Domum group»

Також фірма займається ландшафтним дизайном – це розташування декору, зелених зон, малих архітектурних форм , покриття території.

Окрім цього, голова компанії розповідає про унікальну новинку: «Ми маємо ще одну фішку – дизайн під’їздів. Ми оформлюємо його у якомусь стилі – це може бути аристократичний мармур на підлозі, поручнях, блискучі люстри, а може – кольорова «зебра» на долівці, абстрактні ліпнини на стінах та штучний мох. Знаю, що в Луцьку такого ніхто не робить, а в Чернівцях, Рівному та Кузнецовську такі нестандартні та недорогі рішення вже прикрашають житлові будинки».

Проект під'їзду від «Domum group»
Проект під'їзду від «Domum group»


НЕ БУДИНКОМ ЄДИНИМ – РОЗРОБНИКИ ДИЗАЙНУ LUTSK FASHION WEEKEND-2017

Саме «Domum group» запросили для оформлення однієї з локацій Lutsk Fashion Weekend-2017.

Для модельного показу дизайнери шукали нестандартні рішення - і знайшли : «Це було пусте недобудоване приміщення без освітлення та вікон. Спочатку ми подумали, що це буде занадто авангардно для Луцька. Але вирішили все-таки піти на ризик – і все вийшло!» - розповідає жінка.

Дизайнери намагалися зберегти первісний, нестандартний вигляд приміщення, тому працювали в першу чергу над забезпеченням комфорту відвідувачів – попросили вставити вікна, забезпечили освітлення, стільці, звук. Основними декоративними елементами були штори.

«До речі, про цей проект написали і в одному арабському модному журналі», - радіє керівник фірми.
Місце для Lutsk Fashion Weekend-2017 - до і після
Місце для Lutsk Fashion Weekend-2017 - до і після
Проект дизайну приміщення  Lutsk Fashion Weekend-2017
Проект дизайну приміщення Lutsk Fashion Weekend-2017


БУДУЄТЕ БУДИНОК, МАГАЗИН ЧИ ЗАПРАВКУ І НЕ ЗНАЄТЕ ЧОГО ХОЧЕТЕ? МИ ВІЗУАЛІЗУЄМО!


«Часто замовники не знають, чого вони хочуть – їм подобається щось світле, просторе і затишне. Тоді, ми, спираючись на місця, де вони були і які бачили, пропонуємо різні варіанти. Ми робимо все, щоб втілити бажання замовника», - розповідає Юлія Рогожина.

Серед послуг, які пропонує «Domum group»:

1. Перевірка відповідності ділянки до генплану міста. Якщо існує неузгодженість – підготовка документів для зміни цільового призначення.

2. Геологічне, геодезичне обстеження землі під будівництво – лише тоді можна бути впевненим у якості виконання робіт, які там проведуть.

3. Формування ескізної пропозиції, тобто картинки, яка показуватиме вигляд майбутньої будівлі.

«В нас – найкраща візуалізація та найбільш реалістичні зображення в Луцьку. Всі наші дизайнери закінчили професійні спеціалізовані школи з використання програм для тривимірної графіки», - ділиться керівник.

Проект багатоквартирного будинку від «Domum group»
Проект багатоквартирного будинку від «Domum group»


4. Безпосереднє проектування – це розробка технічної документації.

Після перших чотирьох етапів розпочинається будівництво. У «Domum group» порадять до якої будівельної компанії звернутися та проконтролюють втілення проекту.

5. Дизайн.

СПОЧАТКУ ПРОЕКТУВАЛИ БЕЗКОШТОВНО

Молода та красива – це слова, які першими приходять на думку коли бачиш керівника «Domum group» Юлію Рогожину. Проте, після особистої розмови стає зрозуміло - до цього переліку варто додати – цілеспрямована та відповідальна.

Жінка закінчила Національний університет водного господарства та природокористування у Рівному за спеціальністю інженер-будівельник.

Юлія Рогожина - зліва
Юлія Рогожина - зліва

«Після університету я працювала на досвід. У зв’язку із кризою, робота добре не оплачувалась . Змінивши ще одну роботу, з новими знаннями та уміннями, зрозуміла – працювати на когось – не в моєму стилі. Я вкладаю свій час, свою енергію в фірму, а мою роботу ніхто не оцінює. Залишився один варіант: починати щось своє і по-трохи шкребтися догори», - ділиться вона сокровенним .

На початках штат фірми налічував чотирьох людей, включно із самою Юлією.

Перший проект «Domum group» робили безкоштовно. «Ну як безкоштовно?! Собі в збитки. Адже архітектору я мусила платити», - згадує керівник фірми. В подальшому цей проект став своєрідною рекламою для молодої компанії.

Згодом кількість замовлень збільшилась, а штат розширився. Кожного працівника ретельно відбирає сама голова фірми: «Мої робітники не працюють в радянському стилі, заради того, аби їм поставили галочку. Я обираю лише тих, хто хоче рухатися, розвиватися, вкладати всі свої сили в роботу і кожного разу робити свою її швидше і краще».

НА ВОЛИНІ ТАКИХ НЕМАЄ

У своїй роботі фірма використовує сучасний, навіть європейський підхід - з усіма замовниками працює безпосередньо керівник. Вона допомагає дизайнерам, часто міряє, замальовує.

«І дизайнеру приємно, і замовник бачить, що робота робиться вже в цю секунду», - коментує голова компанії.

З її слів, у «Domum group» – усі молоді, а молодь завжди незаангажована і охоча до праці.

А ще така команда працює швидко і всі проекти завершує чітко до запланованого терміну. Стереотип про те, що ескіз робиться півроку, тут ламають – його виготовляють за два-три тижні.

«Ми – комплексне підприємство. Таких на Волині більше немає. Ніхто, окрім нас, не робить і ескіз, і супровід, і технічну документацію. Разом з тим ми займаємося дизайном. Замовникам не доводиться наймати додаткових спеціалістів», - ділиться керівник «Domum group».

А завершує розмову таким: «Проекти в нас виходять максимально близькими до того, про що замовник мріє, бо ми стараємося прорахувати все до дрібниць. Скільки б разів замовник не дзвонив – ми завжди беремо слухавку!» - сміється Юлія Рогожина.

Адреса: м. Луцьк, просп. Перемоги 15, офіс 310

Телефони: 063 05926 14, 066 830 21 78, 068 059 4

Офіційний сайт: https://domumgroup.com

Ольга ВІРУК



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні