--> Київський прокурор після відставки купив п’ять квартир | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Київський прокурор після відставки купив п’ять квартир

0
0
Київський прокурор після відставки купив п’ять квартир
Колишній очільник Головного управління представництва в суді Генеральної прокуратури Олег Кучер за час перебування на посаді приватизував дві службових квартири.

Також після звільнення він з дружиною став власником 5 квартир у центрі Києва, повідомляє проект "Декларації" на Bihus.info.

28-річний син Олега Кучера Вадим зараз теж працює у прокуратурі - на посаді першого заступника керівника Київської місцевої прокуратури №10.

Згідно його декларації за 2016 рік, він живе у квартирі площею 63 кв. м. Вона була надана Олегу Кучеру в 2003 році як службова, а в 2008-му приватизована його дружиною Інною.

Вадим Кучер володіє гаражем площею 59 кв. м на Софіївській Борщагівці.

На супутникових знімках видно, що він знаходиться на одному подвір’ї з будинком площею 547 кв. м, власницею якого також є Інна Кучер.

Згідно витягу із Реєстру речових прав на нерухоме майно, він був їй подарований у 2011 році.



У вересні 2014 року Олег Кучер приватизував ще одну державну квартиру площею 141 кв. м, що розташована у будинку бізнес-класу на бульварі Дружби народів, 14-16.

У 2016 році він купив 3 квартири загальною площею близько 110 кв.м у будинку по вулиці Гоголівській, 1-3, неподалік Центрального цирку.

Його дружина теж володіє тут 30-метровою квартирою і 260-ма "квадратами" нежитлових приміщень.

Ціни на житлову нерухомість у цьому будинку стартують від 1300 доларів за "квадрат", тому самі лише квартири подружжя Кучерів мають коштувати близько 180 тис. доларів.

А нежитлові приміщення, згідно з декларацією Вадима Кучера за 2015 рік, коштувала його матері в 2011-му в понад 30 тис. доларів.

Окрім цього, Інна Кучер має майже півгектара землі на березі річки Десни у Вишгородському районі, а Олег Кучер у 2015 році придбав квартиру площею 89 кв. м у самісінькому центрі Києва - у Михайлівському провулку, всього за 5 хвилин ходьби від Майдану Незалежності. Ціна квадратного метра тут - 3,5 тис. доларів, тобто квартира екс-прокурора має коштувати понад 310 тисяч.



Із транспортних засобів Вадим Кучер володіє автомобілем Land Rover Discovery 2007 р. в., а його мати на початку 2016-го стала власницею чотирирічного LEXUS LX 570.

Також, згідно декларації Вадима Кучера за 2015 рік, вона володіла Mercedes-Benz ML-350, але чи зараз автівка продовжує перебувати в її власності - невідомо.




Головне управління представництва в суді Генеральної прокуратури України Олег Кучер очолював з листопада 2005 по липень 2014 року.

Незважаючи на значний стаж роботи в старій системі, його було звільнено не одразу після зміни влади. Обійнявши посаду першого заступника у власному відділі, Кучер встиг навіть взяти участь у розслідуваннях злочинів попередньої влади. Зокрема, у квітні 2014 року на брифингу він повідомив про завершення перевірки відносно законності передачі в оренду землі під “Межигір’ям”.

Прізвище Кучера також було в списку тих, кого відмовився люструвати Генпрокурор Віталій Ярема. Врешті решт, Олег Кучер був звільнений 1 грудня 2014 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні