--> «Устилуг»: чиновники пояснили, куди поділи 6 мільйонів євро | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Устилуг»: чиновники пояснили, куди поділи 6 мільйонів євро

0
2
«Устилуг»: чиновники пояснили, куди поділи 6 мільйонів євро
Ремонт міжнародного пункту пропуску "Устилуг" припинили, оскільки на його території знайшли об’єкт історичної цінності.

Відповідно до припису Управління культури Волинської ОДА будівельні роботи в пункті пропуску були призупинені, - повідомляє прес-служба ДФС у Волинській області.

Державна фіскальна служба України бере участь у реалізації кількох міжнародних програм. Одним з них є «Реконструкція міжнародного автомобільного пункту пропуску (МАПП)«Устилуг». Вартість такого проекту становить 5 487 022,59 євро.

За результатами відкритих торгів було обрано підрядну організацію, яка й почала реалізацію проекту у листопаді 2013 року.

Проте, на території реконструкції знайшли об'єкт, який становить історичну цінність.

Ремонт довелося припинити, у зв'язку з необхідністю залучення відповідних фахівців для проведення археологічних досліджень та отримання дозволу на подальше проведення робіт.

Враховуючи це, у березні 2014 року договір підряду було розірвано, тому видатки на проведення земельних робіт на об’єкті реконструкції пункту пропуску «Устилуг» не здійснювались.

Водночас у рамках реалізації зазначеного проекту профінансовано
видатки на пам’ятко-охоронні роботи (2014-2015 роки) та коригування проектно-кошторисної документації. Загальна сума витрачених коштів в рамках Проекту становить 48,58 тисяч євро, залишок коштів на сьогодні знаходиться на рахунках ДФС.

«Європейські партнери здійснюють жорсткий контроль за цільовим використанням коштів, тому їх нецільове використання просто неможливе», - зазначив директор Департаменту матеріального забезпечення та розвитку інфраструктури ДФС Андрій Рахуба.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Євросоюз вимагатиме повернення шести мільйонів євро, які мали б спрямувати на розбудову Устилуга.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні