Поради молоді «Про майбутню пенсію»

3
-3
Поради молоді «Про майбутню пенсію»
Українці повинні піклуватися про гідну пенсію самостійно. Чим раніше почати відкладати гроші на старість, тим краще.

Про це Деньги.ua розповів фінансист Сергій Васьков, - пише Газета.УА.

"Не важливо, який ваш дохід. Важливо навчитися дотримуватися кількох правил, які дозволять закласти основу пенсійних накопичень. Відкладати потрібно регулярно. Не від випадку до випадку, а систематично чітко встановлений відсоток від усіх доходів", - говорить фінансист.

Середній дохід більшості менеджерів і держслужбовців в Україні - до 10 тис грн на місяць.

"Якщо вам до 35 років, кращий пенсійний план з таким доходом - інвестиції в саморозвиток. Читайте, проходите безкоштовні онлайн курси, вивчаєте іноземну мову, підвищуйте кваліфікацію. Закладайте фундамент для кар'єрного зростання, з яким прийде і більший дохід. Не думайте як накопичити. Думайте - як заробляти більше", - радить Сергій Васьков.

Якщо заробляєте 30 тис. грн на місяць, на пенсію варто відкладати 10-20% доходу.

"Відкрийте рахунок в надійному банку і вносьте на нього кошти. Поки не заробите перші 2000 доларів. Потім можна пробувати свої сили в невеликих інвестиціях. Це можуть бути: придбання надійної програми пенсійного страхування життя, інвестиції в облігації внутрішньої державної позики (ОВДП). Доходи по ним не оподатковуються і ризики не великі. Придивіться також до корпоративних облігацій. Важливо не захоплюватися і не вкладати в подібні інструменти більше 20% заощаджень", - додав фінансист.

Як відомо раніше, найбільша пенсія в Україні - 58,7 тис. грн. Її отримує Герой України, льотчик-випробувач.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вони там головою бахнулись?? Тут на елементарне не вистачає, щоб гідно жити сьогодні, а він про відкладання говорить. Та ще й такі зарплати називає?! Де він таке бачив?? Людина з іншої реальності.
Відповісти
Вони точно бахнулися головами ці олігархи і бандити.Вони крали, крадуть і будуть красти мільярди, а ми будемо відкладати.Що? Тут не можна дожити до кінця місяця.Пенсії не вистачає на комуналку, а їсти, а ліки.Краще здохнути
Відповісти
Вони тільки радити вміють, а самі живуть зажерливо...співчувають ніби, так сильно переймаються людьми....добавляють по 100 грн до з/п та пенсій...з чого тут відкладеш? Так і хочуть щоб той люд скоріше вмер....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні