За крок до обвалу: у Луцьку руйнується найдовша багатоповерхівка в світі

7
-3
За крок до обвалу: у Луцьку руйнується найдовша багатоповерхівка в світі
Найдовший в світі житловий будинок у Луцьку на проспекті Молоді, 19 потребує серйозного ремонту. У нього тріщать стіни, будинок часом підтоплює вода.

Один із під’їздів найдовшого житлового будинку у світі, що розташований у 33-му мікрорайоні Луцька, руйнується уже понад двадцять років. Місцева влада ніяких дій не робить. Тим часом щодня мешканці цього будинку ризикують своїм життям, перебуваючи у квартирах, які все більше тріщать, - пише ВолиньInfo.

Мешканець будинку, екс-депутат Луцькради Богдан Дутчак розповів, що живе із сім’єю у цьому будинку уже 39 років.

Більше 20 років тому заїхав у двір трактор ЖЕКа з великими колесами і провалився поблизу будинку. Трактор проламав головну трубу від каналізації головного колектора.

Тоді всі стоки каналізаційні почали текти під будинок. Окрім того у двір довелось закрити один із проїздів, оскільки їздили великотоннажні автомобілі, які теж зрушували будинок.

За часів свого депутатства Богдану Івановичу так і не вдалося домогтися вирішення проблеми. Інші мешканці теж уже не знають, куди звертатись із цим питанням.

Більше 10 років тому, за словами чоловіка, у під’їзді на першому поверсі провалилась підлога приблизно на метр. На щастя, тоді людей на сходовій площадці не було, – як мінімум, могли б поламати ноги.

Мешканець зауважив, що під будинком, мабуть, яма, постійно підмиває вода, тому ідуть тріщини. Працівники ЖЕКу ставили маячки для перевірки – тріщини дійсно збільшуються.

Тріщать і сходові площадки.



Помітні ці тріщини і у квартирах мешканців.


«Взимку навіть сніг задував», – розповів інший мешканець, Сергій, показуючи свою квартиру.

Проблемні стіни зараз приховані шпалерами, а от у коморі вони досить помітні на кожному поверсі.

Богдан Іванович каже, що подейкують, наче будинок стоїть на пустоті і щоб вирішити цю проблему потрібно цю пустоту заливати.

На цей момент комунальники навіть не провели експертизу щодо стану будинку, аби визначити наскільки небезпечним є перебування людей у ньому, щоб не повторилася доля Рівненської, 109.

Мар’яна МЕТЕЛЬСЬКА

Довідково:

Найдовший житловий будинок у світі – довжина по осі – 3265 м, по 1 лінії – 1750 м. Збудований в 1969-1980 роках. Має 88 під’їздів які об’єднані в 38 адрес на двох вулицях. Населення на початок 2015 року – 9150 мешканців. Архітектори — Василь Маловиця і Ростислав Метельницький.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Набудували комуняки клятi!!!
Відповісти
А хіба не на Соборноті найдовший в світі будинок?
Відповісти
Цей найдовший будинок має 2 вулиці, Соборності та Молоді
Відповісти
А ти що за своє життя побудував. Я впевнений — нічого, тільки думав що поломати та зіпсувати. Трутень.
Відповісти
какашками ще помажте , може допоможе.
Відповісти
за 20 років можна було послати нафіг жек і владу і за власні зекономлені гроші поставити у кожній квартирі золотий унітаз. але удєл лохів - оце во, що вони мають. платіть і руйнуйтеся.
Відповісти
Ну і що цей дядько там показує рукою-траву,підвал покажи.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні