Луцький шеф-кухар Юрій Хазіпов розповів, що любив їсти у дитинстві

0
-4
Луцький шеф-кухар Юрій Хазіпов розповів, що любив їсти у дитинстві
Відомий луцький шеф-кухар Юрій Хазіпов розповів, який для нього "смак дитинства".

У багатьох дитинство асоціюється із оладками та кисилем, які щочетверга готували у дитячому садочку. Або ж, вловивши запах мила «Сонечко», в уяві малюється картина, коли вихователька кличе усіх мити ручки, бо на столиках уже чекає «улюблений» горох із рибною котлетою, - пише Волинський інформаційний портал.

«Пам’ятаю манну запіканку, бувало додавали туди макарони. У мене більше спогади пов’язані із ароматами. Свіжомелений перець, який мололи самостійно. У радянські часи чорний перець взагалі був дефіцитом. Коли десь з’являвся чорний перець горошком, то його самі мололи і цей запах я досі обожнюю, ну дуже люблю перець. Хоч у мене на нього алергія, я відразу починаю чхати, проте я його люблю. Саме свіжомелений. Перемолоти і додати до якоїсь страви», - поділився спогадами Юрій Хазіпов.

Окрім перцю, чоловік пам'ятає про улюблене поєднання буденних й простих для нас продуктів.

«Люблю також чорний теремнівський хліб із маслом. Шкода, пропала булка-плетінка, часто полюбляв її з холодним молоком. Бульйон курячий із домашньою куркою або півнем»,- додав він.


Зі слів кухаря, свої смаки треба розвивати, аби відчути найтонші ноти у смаковому різнобарв’ї.

«Я вважаю, що усі смаки закладаються у нас в дитинстві. Ми можемо цього й не пам’ятати, це наче якорі, на яких тримається смакове сприйняття цього світу. Смаки можна і потрібно розвивати. Біда у тому, що сучасні технології псують нам сприйняття смаків. Ми перестали їх відчувати: одну ноту відчуваємо, а відтінки наші смакові рецептори просто не сприймають. Якщо чесно, то після того, як я кинув палити – став краще відчувати смаки», - розповів Хазіпов.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні