Влада позбулася громадянства Саакашвілі

1
-3
Влада позбулася громадянства Саакашвілі
Президент України Петро Порошенко видав указ про втрату громадянства України Міхеіла Саакашвілі.

Такий висновок можна зробити з інформації, розміщеній на сайті Державної міграційної служби України, - пише УНІАН.

В повідомленні ДМС України зазначається, що підставою для втрати громадянства України, відповідно до ст.19 закону України "Про громадянство України" є, зокрема, добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави, якщо на момент такого набуття він досяг повноліття або набуття особою громадянства України на підставі статті 9 цього закону внаслідок обману, свідомого подання неправдивих відомостей або фальшивих документів.

«Згідно зі статтями 24 та 25 закону підготовка подань про втрату особами громадянства України і разом із необхідними документами надсилання їх на розгляд Комісії при президентові України з питань громадянства, в залежності від місця проживання особи, здійснюється Державною міграційною службою України та Міністерством закордонних справ України, дипломатичними представництвами та консульськими установами України», - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що матеріали «стосовно Міхеіла Саакашвілі надані Генеральною прокуратурою України, які отримані від грузинської сторони, опрацьовані Державною міграційною службою України, направлені на розгляд Комісії з питань громадянства при президентові України, та у встановленому порядку розглянуті на засіданні комісії.

«За Конституцією України президент України приймає рішення про втрату громадянства України на підставі висновків Комісії з питань громадянства», - йдеться в повідомленні ДМСУ.

Водночас в повідомленні прямо не вказано про позбавлення Саакашвілі громадянства України. На уточнюючі питання УНІАН голова прес-служби Державної міграційної служби Сергій Гунько заявив, що він не підтверджує факт позбавлення Михеіла Саакашвілі українського громадянства.

Згодом Народний депутат, позаштатний радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко підтвердив, що Саакашвілі дійсно позбавлений статусу громадянина України. Про це він повідомив у Facebook.

"Це зроблено у суворій відповідності з Законом на підставі ст. 21 ЗУ "ПРО громадянство". Нещодавно, Генеральна прокуратура Грузії, передала Українській стороні факти, які не були їй відомі під час прийняття рішення про надання Михайлу Саакашвілі громадянства України і які Михайло Саакашвілі навмисно приховав", - пояснив нардеп.

Він додав, що рішення про скасування статусу громадянина приймається у разі, якщо особа, яка бажає отримати громадянство Україні, надала завідомо не правдиві дані, збрехала, представила фальшиві документи або приховала важливий факт своєї біографії.

"Я вважав і вважаю помилкою надання статусу громадянина України Михайлу Саакашвілі. Думаю, що Михайло цей статус не дуже то і цінував. Швидше використав Україну як запасний аеродром в надії повернутися в Грузію... Тепер у Михайла Саакашвілі є шанс спробувати реалізувати себе в Нідерландах чи в США", - додав Геращенко.

Також стало відомо, що екс-голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі міг втратити громадянство через те, що при заповненні відповідних документів не вказав інформації про судимість.

Про це "Українській правді" повідомило джерело в оточенні президента України.

"Він втратив громадянство, тому що при заповненні документів на отримання українського громадянства написав, що не має судимості, а насправді мав - на нього кілька важких справ Грузії", - сказав співрозмовник.

"Міграційна служба вирішила, що Саакашвілі не мав права в Україні отримати громадянство, і анулювала рішення", - зазначили в коментарі.

Сам Саакашвілі напередодні в інтерв'ю журналу Новое время розповів, що він буде робити у випадку позбавлення українського громадянства.

"А нічого. Буду сидіти тут, у Києві, ніяких проблем. Буду сидіти в Києві без громадянства. Буду просто ходити по Майдану. Я живу тут неподалік", - сказав Саакашвілі.

Новішого коментаря політика наразі немає, бо він перебуває в США.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Одного в сміття закопали, другого громадянства позбавили хто наступний ?
Нові форми боротьби з партіями конкурентами. За що стояв Майдан за фабрику Рошен?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні