--> У Києві виправдали волинянина, який збив на смерть шестирічного хлопчика | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Києві виправдали волинянина, який збив на смерть шестирічного хлопчика

0
-2
У Києві виправдали волинянина, який збив на смерть шестирічного хлопчика
Понад два роки чоловік у судах різних інстанцій доводив, що невинний у загибелі дитини, яка бігала на швидкісній трасі «Київ – Ковель – Ягодин».

Як стало відомо з власних джерел порталу Район.Любомль, у вівторок, 25 липня, 32-річного жителя села Куснище Анатолія Кузьмика у залі суду в Києві зняли обвинувачення і відпустили на волю.

Нині Анатолій уже вдома, де на нього з нетерпінням чекали дружина та двоє маленьких дітей.

Нагадаємо, надвечір 24 квітня 2015 року Анатолій, рухаючись дорогою «Київ – Ковель – Ягодин» до Любомля, у селі Вишнів помітив, як проїжджу частину перебігає кілька дітей. Чоловік пригальмував та пропустив їх, але коли почав рухатися далі, зненацька на трасу вибіг ще один хлопчик.

Він почав різко гальмувати, однак це не допомогло уникнути удару, внаслідок якого дитина отримала закриту черепно-мозкову травму, крововилив у мозку, травми шийного відділу хребта та інші.

Від отриманих ушкоджень хлопчик помер на місці події.

Вироком Любомльського районного суду 1 серпня 2016 року водія було визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України), та призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

З таким вироком суду засуджений не погодився та оскаржив його у апеляційному порядку. Проте апеляційний суд Волинської області, дослухавшись до доводів прокурорів, залишив рішення суду першої інстанції в силі.

На цьому Анатолій Кузьмик не зупинився і продовжив доказувати, що невинний у смерті дитини. 25 липня 2017 року його почули столичні служителі Феміди і зняли обвинувачення.

«Толік зазнав багато тюремних поневірянь, адже спочатку був у СІЗО в Ковелі, потім у Луцьку, Львові, Житомирі... Ми в селі збирали підписи на його підтримку, адже він – хороший сім'янин, турботливий тато, старанний і людяний.

Він не втік із місця події, а викликав міліцію, швидку. Фінансово допомагав батькам загиблого хлопчика – десь 15 тисяч заплатив їм.

До речі, мати оцінила смерть своєї дитини у 145 тисяч гривень моральної шкоди, батько – у 130 тисяч. З чого вони взяли такі суми? – обурюються жителі села Куснище.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні