--> Луцький «Підшипник» – восьмий на світовому чемпіонаті з футболу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцький «Підшипник» – восьмий на світовому чемпіонаті з футболу

0
5
Луцький «Підшипник» – восьмий на світовому чемпіонаті з футболу
Дві команди юних лучан повернулися із найбільшого чемпіонату світу з футболу серед юніорів Gothia cuр («Готія Кап») у Швеції.

Про те, як хлопці презентували Україну розповіли під час брифінгу з нагоди повернення спортсменів додому 26 липня.

У Швеції Луцьк представляли дві команди «Підшипник» у різних вікових категоріях. Хлопці 11-ти років вийшли в чверть фінал, тобто зайняли восьме місце у своїй віковій групі, а 12-ти – у півфінал плей-оф В.

Зіграли у футбол у Швеції завдяки старанням спонсорів


Можливість відвідати світовий футбольний турнір та відчути себе частиною дійства з майже двох тисяч команд серед 82 націй луцьким школярам дала ПрАТ «СКФ Україна». Батьки могли не турбуватися щодо перельоту, оплати внеску на участь, проживання та харчування дітей у Києві та закордоном – це все вони отримали безкоштовно завдяки старанням спонсорів.

«Ми допомогли у реалізації ініціативи, адже це - вкладання в наше майбутнє. Наші діти змогли побачити світ та поспілкуватися із ровесниками з майже сотні країн світу», - розповідає генеральний директор ПрАТ «СКФ Україна» Володимир Цибульський.
Генеральний директор ПрАТ «СКФ Україна» Володимир Цибульський
Генеральний директор ПрАТ «СКФ Україна» Володимир Цибульський

Для спокою батьків та уникнення стресових ситуацій кожен гравець мав на руці спеціальний браслет із іменем, назвою команди і контактними телефонами координаторів. Зі слів помічника генерального директора ПрАТ «СКФ Україна» Ольги Якобчук, команди Лівії, Кувейту та Перу були в захваті від такої винахідливості українців та навіть вирішили «позичити» цю ідею на наступний рік.

«Приїхали назад всі, нікого не згубили!», - жартує менеджер проектів «СКФ Україна» Роман Міхалєвіч.
Менеджер проектів «СКФ Україна» Роман Міхалєвіч
Менеджер проектів «СКФ Україна» Роман Міхалєвіч

Презентували Україну на юнацькому кубку світу

Gothia Cup - найбільший представницький турнір дитячих і юнацьких команд провідних клубів світу. Головний офіційний партнер чемпіонату – шведська корпорація SKF. Церемонія відкриття кубку відбувається на найбільшому у Швеції стадіоні, який вміщує 52 тисячі глядачів. Тут проходить так званий парад націй, на якому найцікавіші країни-учасники презентують свої національні особливості. Цьогоріч серед них була і Україна, яку представляв луцький «Підшипник».

Після урочистої частини почалося найскладніше – змагання. Луцькі футболісти грали із Канадою, Лівією, США, Перу, Монголією, Аргентиною, Кувейтом, Англією, Швецією та Францією. Молодші виграли у шести країн, проте здалися під натиском французів у чвертьфіналі. ( Доречі, французькі гравці зайняли друге місце, тобто наші програли одним із найсильніших юніорів світу). Старші обійшли спочатку дві країни, а потім ще три, тим самим дійшовши до півфіналу плей-офу В.

Самі хлопці тішаться, переглядаючи відео-презентацію про поїздку, та розповідають, що підтягнули рівень англійської, та й японську трохи підівчили. Один із них навіть подарував тренеру японців вишиту сорочку, яку той відразу ж почав носити.

І національну кухню спробували, і м’ячі відбили

Завдяки спонсорам, діти спробували і національну шведську кухню.

«На вечерю нам давали страву під назвою «мітболи з журнавлиновим соусом», а виявилося, що це – фрикадельки з варенням. Ми думали, що їсти це неможливо, але це було дуже смачно!», - ділиться капітан команди групи В11 Михайло Хомич.

Вдало зіграти лучанам допомогла розробка не лише розробка тактики, а й емоційне налаштування.

«Три матчі вдень грати важко. Особливо, коли дві-три заміни – виходиш і не знаєш, що з тобою буде далі. Коли був сильний вітер, м’яч з рук прямо виривало, - мало серце не зупинялося! », - ділиться гравець групи В11 Ілля Гладшкевич.

Владислав Осипчук
- воротар, який відбив два з двох пенальті поводиться скромно, - каже, що пенальті ловив , бо суперники погано били.

Незважаючи на усі складнощі – адаптацію до нової країни, перебування на полі з восьмої ранку до самого вечора наші хлопці добилися хороших результатів, а головне – здобули новий досвід. До наступного року обіцяють попрацювати та зайняти призові місця.

Тренер лучан Михайло Мельник грою вихованців задоволений. Розповідає, що теперішній гендиректор «СКФ Україна» сам футболіст – раніше він був начальником команди «Підшипника». Перейнявшись долею футбольних команд Луцької ДСШ-2, Володимир Іванович вирішив посприяти розвитку спортивних досягнень дітей.

Сам Цибульський обіцяє і надалі у рамках соціальної діяльності ПрАТ «СКФ Україна» всіляко підтримувати юних футболістів та забезпечити їм не лише відвідини турніру, а й комфортні умови для тренувань в Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні