Підгузки, пакети та папірці рознесені вітром: волинські лісівники скаржаться на засмічення лісів

0
-3
Підгузки, пакети та папірці рознесені вітром: волинські лісівники скаржаться на засмічення лісів
Волинські лісівники скаржаться на масове засмічення лісів та байдужість людей.

На території Маневицького лісництва ДП «Маневицьке ЛГ» у понеділок, 24 липня, лісівники прибрали стихійне сміттєзвалище. Вже втретє за рік на тому ж місці, - повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

"На сміття у лісі можна натрапити всюди. Роблю обхід і часто повертаюся з «повними руками» – набитими вщент сміттєвими мішками. То там пакет лежить, то там ціла гора того, що комусь зайве. Не кажу вже про пластикові пляшки, скло, обгортки від їжі…", – розповідає лісничий Маневицького лісництва Олександр Швець.

Чоловік зауважує, що протягом останніх трьох років територію прибирають, а сміття захоронюють. Проте люди все одно продовжують засмічувати ліс.

"Цього року, коли була загальнообласна акція «Чистий ліс», завезли туди 100 тонн піску, все вирівняли. Було чистенько. Встановили інформаційний знак. Але хіба то надовго?", - каже Олександр Швець.

За його словами, відновлення аншлагу та прибирання території дорого коштує, і витрати на техніку, яку доводиться залучати для прибирання, теж чималі.

"Людські руки уже з такими масштабами не справляються. От за цей час засмітили понад 10 соток території. Його знову прибрали. Використані підгузки, поліетиленові пакети, папірці, які рознесло вітром довкола, зібрали і захоронили", - підсумовує чоловік.
Теги: ліс, сміття
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні