Хто будує нам житло, або Робочий день на будмайданчику ЖК «Карамель Residence»*

0
16
Хто будує нам житло, або Робочий день на будмайданчику ЖК «Карамель Residence»*
З початком будівництва житлового комплексу “Карамель Residence” занедбаний раніше парк на 40-му кварталі (на розі вулиць Конякіна - Гордіюк), набуває іншого змісту.

Учорашні хащі тут перетворили на зону відпочинку. На дитмайданчику, що поруч, вже щебече малеча. Хлопчаки з усієї околиці вже мріють про новий стадіон. А на будмайданчику “підростає” майбутній житловий комплекс. В робочий час він найперше схожий на велетенський вулик. Майже сотня людей. У кожного - своя справа. І кожен звик її робити сумлінно. Головне правило тут: для людей - як для себе.

Вони усміхаються, охоче розповідають про те, над чим працюють, а тим часом з-під кельми цеглина за цеглиною натхненно постають стіни унікального житлового комплексу. Зізнаються: найсокровенніший момент для кожного з тих, хто нині трудиться на будмайданчику ЖК “Карамель Residence”, - бачити, як на вікнах новеньких квартир поступово з’являються фіранки.

Хто вони, люди, які зводять нам житло?


ВИКОНРОБ: “ХТО КУПУВАВ ЖИТЛО ВІД ЛДБК, ЗНАЄ: ДЕ-ДЕ, А ТУТ СТІНИ - ТОЧНО РІВНІ”

Сергій Шевчук, виконроб. Злагоджена робота на будмайданчику - його рук справа
Сергій Шевчук, виконроб. Злагоджена робота на будмайданчику - його рук справа


На його плечах - відповідальність за роботу кожного на цьому будмайданчику. Майже сотня людей - тільки тут. Кожного робочого дня.

Сергій Шевчук - виконроб. Молодий. З гарним почуттям гумору. З більш як 10-літнім досвідом роботи у команді ЛДБК. У “доробку” - тисяч 60-70 квадратних метрів зведеного житла. Хто, як не він, знає всі особливості ЖК “Карамель Residence”.

Будівництво тут стартувало всередині літа минулого року. Наразі завершують першу чергу майбутнього житлового комплексу, а це орієнтовно 2,5 тисячі квадратних метрів житла, що має бути здане в експлуатацію у четвертому кварталі 2017 року . Друга черга (5 тисяч квадратних метрів) має фінішувати у четвертому кварталі наступного року... Комлекс передбачає появу фактично чотирьох багатоповерхівок з усією необхідною інфраструктурою. Це - і зелені зони, і парковки, і доріжки...

“Ось тут облаштовують монолітний пояс фундаменту. Тут зводять перший поверх четвертої секції,” - проводить коротку екскурсію майбутнім житловим комплексом.

Що найперше впадає у вічі, то це те, що кожен під’їзд тут - абсолютно інший за плануванням. Тому втрапити, як у відомому фільмі, не в те місто, і не в ту квартиру - не вдасться.



“Совдепії тут нема”, - сміється.

Жартуючи, прошу почекати, щоби стіни рівними на фото вийшли... Сергій Шевчук “задніх не пасе”. Запевняє: хто купував житло від ЛДБК, той знає, що де-де, а тут працюють професіонали, тому “стіни - рівні, не хвилюйтеся”.

“Будмайданчик - то живий організм, де все залежить від відповідальності людини, якій довірили ту чи іншу ланку роботи. Тому колектив наш - високопрофесійний. І, що цікаво, у переважній більшості - молодь. Але - досвідчена!” - зазначає Сергій Шевчук.

ІНЖЕНЕР: “ГЛЯНЕШ, ЯК ТУТ ГАМІРНО І ВЕСЕЛО - ГОРА З ПЛІЧ...”

Микола Бугайчук, інженер з якості. Під його контролем зводять дитячі майданчики біля будов ЛДБК. В тому числі і затишну зону відпочинку для дітей від ЛДБК на 40-му кварталі - дитяче містечко Карамелька
Микола Бугайчук, інженер з якості. Під його контролем зводять дитячі майданчики біля будов ЛДБК. В тому числі і затишну зону відпочинку для дітей від ЛДБК на 40-му кварталі - дитяче містечко Карамелька


Микола Бугайчук, інженер з якості, працює в компанії “Луцький домобудівельний комбінат” вже четвертий рік. Саме під його контролем нового вигляду набувала територія занедбаного парку на 40-му кварталі, де згодом постав барвисте дитяче містечко.

“Буває, ідеш з роботи, стомлений. А глянеш, як тут гамірно і гарно - втома зникає наче гора з пліч”, - усміхається молодий інженер.

Хоча в принципі дитмайданчик нині - святая святих біля кожної багатоповерхівки, зазначає Микола. Але цей проект для зодчих ЛДБК - особливий. Тому що не просто постав для зручностей мешканців нового будинку, а став окрасою донедавна забутого і захаращеного шматочка рідного міста. І родзинкою для тих, хто обрав житло у ЖК “Карамель Residence”.

Віддати частину старого парку на радість малечі - результат меморандуму між ЛДБК та Луцькою міською радою. Дитяче містечко постало у червні цього року. Облаштовували його працівники ЛДБК. За підтримки Луцької міської ради та місцевих депутатів зробили більше, ніж планували: окрім майданчика, створили тут гарну зону для відпочинку з доріжками, лавочками та навіть територією для проведення різних заходів.



“Викорчували старі дерева. Розчистили територію. Встановили гойдалки. Гляньте хоча б на метеобудку... Навіть її розмалювали. До речі, всі художні роботи виконали батьки учнів 11-ї школи”, - не без городості зазначає Микола.

Він упевнений: на цьому майданчику дітям не просто гарно, а й безпечно. Тому що облаштовували так, щоб усе відповідало вимогам, - на совість. А те, що це насправді так, доводить дитячий сміх, який стихає тут хіба з першою зіркою.

Переваги житла у новому ЖК “Карамель Residence” йому, зазначає, більш ніж очевидні.

“Абсолютно нове будівництво. А це означає, що всі мережі - нові: електрика, газ, вода, каналізація... Це - однозначний плюс. Гарне місце для життя із комфортом як для дітей, так і для дорослих. Ніби й не центр, але й не зовсім околиця. Зручне розташування: маршрутки їдуть у будь-який кінець Луцька. І - ось вони, близенько. Поруч заплановано облаштувати стадіон і навіть новий садочок”, - каже інженер.

КРАНІВНИЦЯ: “ЗБУДУВАВ НОВИЙ КОМПЛЕКС - НАЧЕ ДИТИНУ ВИРОСТИВ”

Світлана Ліщук, 37 років свого життя - кранівниця. Усі будмайданчики бачить згори
Світлана Ліщук, 37 років свого життя - кранівниця. Усі будмайданчики бачить згори


Душа будмайданчика - кранівниця. З восьмої до 17-ї - в небі. Драбина на крані. Вузька кабінка. Кожен твій крок - запорука злагодженої роботи всього будмайданчика. Замешкалася - підвела команду. Такого собі Світлана Ліщук не дозволяє.

“П’ятнадцять людей тебе одну чекати ж не стануть”, - зауважує.

Енергійна. Усміхнена. Гарна. Професіоналізм - на генетичному рівні. В будівнцитві весь вік пропрацювала її мама. На будмайданчику трудився і чоловік. Світлана ж із баштовим краном “на ти” 37 (!) років. З них 6 літ на ЛДБК.

“На Ветеранів, на Іващенка, на Федорова і тепер цей, на Конякіна... Знаєте, збудував - це наче дитину виростив. Відчуваєш, що це вже твоє,“ - зізнається вона, перераховуючи ті багатоповерхівки, над зведенням яких працювала лише останнім часом.

Команда - відмінна, дружня, тому на роботу нарікати не варто, зазначає жінка.

“У нас нема “розхлябаності”. Все - чітко. І це мені подобається”, - практично зазначає наша співрозмовниця.

Традиційно будмайданчики вона бачить з висоти. Так звикла. Часто чисто жіночим поглядом оцінює переваги того чи іншого житла.

“Мені, якщо чесно, теж дуже подобається, що у кожному під’їзді своє оригінальне планування. Що це житло - на будь-який смак. Стовідсотково якісні матеріали. Без халтури. Місце дуже гарне. Тихо, спокійно... З вікна - зелень. Чим не варіант? Дуже навіть достойний!” - міркує жінка.

На роботу вона прямує з гарним настроєм. За це, каже і цінує ЛДБК.

А жити у помешканні, знаючи, що його будували з любов’ю, - направду важливо...



***
Лучани знають: чуєш будівельна компанія ЛДБК - розумієш, що це якісне житло і професіонали-будівельники. Дві запоруки того, що вже майже чотири десятки літ саме це підприємство зводить оселі для мешканців міста. Завжди - передові технології і традиційно накращі пропозиції для облаштування затишного куточка для родинного щастя.

Таким має стати і ЖК “Карамель Residence”. Прийнамні у цьому переконані, ті, хто сьогодні працює на будмайданчику. Вони роблять свою справу щиро, відповідально і з гарним настроєм. Бо кажуть, “для людей - як для себе”.

Щоби навіть років за 30-ть по тому, як на вікнах цих багатоповерхівок замайорять фіранки, можна було з гордістю сказати онукові чи онуці: “Дивися, це я будував...”


Олена ЛІВІЦЬКА.
Фото Ірини КАБАНОВОЇ.

На будмайданчику панує гарний настрій
На будмайданчику панує гарний настрій
І - кипить робота...
І - кипить робота...

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
16

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні