Викрадачів бурштину на 17 тисяч доларів судитимуть на Рівненщині

0
-4
Викрадачів бурштину на 17 тисяч доларів судитимуть на Рівненщині
П'ятьох зловмисників, які вчинили напад на батька з сином задля заволодіння 7,7 кг бурштину вартістю понад 17 тис. дол. США, судитимуть.


Про це передає УНН з посиланням на прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.


«Військовою прокуратурою Рівненського гарнізону завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою п’ятьох громадян, з яких двоє є військовослужбовцями, у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.187, ч.1 ст.263, п.п.6, 9 ч.2 ст.115, ч.1 ст.263, ч.2 ст.263 та ч.5 ст.27 Кримінального кодексу України», -йдеться у повідомленні.


Установлено, що 28 січня 2017 року мешканці Житомирщини, діючи з корисливих мотивів, вчинили на Рівненщині розбійний напад на власника бурштину-сирцю та його батьків, аби незаконно заволодіти «сонячним каменем».


У результаті сутички, що виникла в гаражі потерпілого, двоє з нападників здійснили кілька пострілів у батька. Від отриманих травм пенсіонер помер дорогою до лікарні.


Зрозумівши, що трапилося, правопорушники забрали мішок з цінним камінням та зброєю і ринулися до залишеного знадвору автомобіля. Загальна вартість вкраденого бурштину вагою понад 7,7 кг становить більше 17 тис. дол. США.


Обвинувальний акт у кримінальному провадженні вже скеровано до суду для розгляду по суті.


20 липня, близько 100 кг бурштину, який контрабандою переправляли в ЄС, вилучили на Київщині.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні