--> Відтепер юридичні особи можуть не використовувати печатки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Відтепер юридичні особи можуть не використовувати печатки

4
-3
Відтепер юридичні особи можуть не використовувати печатки
В Україні набув чинності закон №1982-VIII, який скасовує обов'язкове використання печатки юридичними особами, передає УНН.

Вказаний закон вилучив із низки актів згадки про обов'язкове використання печатки, і з сьогоднішнього дня документи вважаються достовірними за умови підпису уповноваженої на це особи.

Окрім того, закон передбачає штраф від 850 до 1700 грн за вимагання посадовцем документа із відбитком печатки.

Нагадаємо, за словами директора з юридичних питань компанії Eastern Beverage Trading Сергія Ткачука, бізнес навряд чи відмовиться від використання печаток, навіть у разі їх скасування.

Зокрема, як поясних фахівець, на сьогоднішній день наявність печатки на документі для бізнесу залишається останнім “стовпом віри” в легітимність отриманого документу.

“Як показує практика, договори (у звичайній письмовій формі без нотаріального посвідчення) рідко підписуються обома сторонами одночасно, так би мовити "за одним столом", з перевіркою особистості підписантів документу, а зазвичай підписані однією зі сторін висилаються поштою або передаються кур’єром. Дуже рідко найприскіпливіші бізнесмени просять контрагента надати копію картки зі зразками підписів уповноважених осіб, завірену нотаріусом або банком, щоб мати можливість звірити підпис на документі з реальним підписом уповноваженої особи контрагента. Таким чином, наявність печатки на документі для бізнесу залишилося останнім "стовпом віри" в легітимність отриманого документа”, — зауважив С.Ткачук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І що доброго в цьому?! Ті хто це приймали, напевно навіть не думали які негативні наслідки від цього будуть для підприємств. Зароблять тільки нотаріуси. Довго цей закон не пробуде.
Відповісти
Бардак
Відповісти
Це чергова пакость - щоб ще більший безлад і бардак зробити...Чого ті що по майданах скакали і верещали сугс сидять по норах - за це скакали?
Відповісти
І що доброго в цьому?! Ті хто це приймали, напевно навіть не думали які негативні наслідки від цього будуть для підприємств. Зароблять тільки нотаріуси. Довго цей закон не пробуде.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні