--> Захарченко хоче замість України створити «Малоросію» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Захарченко хоче замість України створити «Малоросію»

7
8
Захарченко хоче замість України створити «Малоросію»
Ватажок ОРДО Олександр Захарченко запропонував «замість України» створити «перехідну державу «Малоросію».

За словами Захарченка, «створення нової незалежної держави допоможе зупинити конфлікт в Донбасі».

Ця заява стала для багатьох, зокрема і для Росії, несподіванкою, а ватажки бойовиків «ЛНР» відхрестилися від заяв про «Малоросію», - повідомляє УНІАН.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Захарченко - не політик, а маріонетка Кремля, а голова Генштабу ЗСУ Віктор Муженко в коментарі до заяви бойовиків Донбасу зазначив, що суверенітет України над окупованими територіями буде відновлений. За словами Муженка, український народ поховав «Новоросію», поховає він і «Малоросію».

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що заява терориста свідчить про намір президента РФ Володимира Путіна відновити просування воєнної агресії вглиб України.

Німеччина і Франція засудили заяви ватажка бойовиків «ДНР» Олександра Захарченка про заснування «держави» Малоросія. Про це повідомили у зовнішньополітичних відомствах цих європейських країн, пише «Інтерфакс-Україна».

Офіційний Берлін вважає такий крок «повністю неприйнятним», зазначила у коментарі Deutsche Welle речниця уряду ФРН.

«Захарченко не має легітимного права говорити за цю частину України. Очікуємо, що Росія також негайно засудить цей крок, не поважатиме та не визнаватиме його», - йдеться у заяві федерального уряду Німеччини.

Берлін вважає переговори єдиним шляхом вирішення конфлікту в Україні, наголосила речниця німецького уряду. Йдеться, зокрема, про виконання мінських угод Росією, Україною та сепаратистами на Донбасі, яких підтримує Москва.

Між тим, Франція вимагає від Росії засудити бойовиків за «Малоросію». «Ми закликаємо Росію засудити цей факт, який представляє собою порушення Мінських угод і зраджує дух переговорів в нормандському форматі», - йдеться в заяві МЗС Франції.

У ньому наголошується, що «Франція залишається прихильна принципу повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в її визнаних міжнародним співтовариством кордони». У МЗС Франції також закликали Росію «посилити дії, щоб покласти край цьому конфлікту».

Чинний голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі, федеральний міністр європейських, інтеграційних і закордонних справ Австрії Себастьян Курц закликав контрольованих Росією бойовиків не ставити під загрозу виконання Мінських угод.

Про це він написав у Twitter.

"Стурбований подіями в Україні – "оголошенням" про "Малоросію", - наголосив Курц. У зв'язку з цим, він заявив, що контрольовані Росією бойовики "повинні уникати дій, які ставлять під загрозу виконання Мінських угод".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Росія сифіліс планети
Відповісти
лікар лікуватись не пробував??
Відповісти
Россия — больной и заразный зверь. Добить эту язву на теле планеты — задача любого здравомыслящего человека
Відповісти
вже здох Бжезинський) черга за Соросом :-)
Відповісти
Нет в этом мире мельче, сволочнее и хамовитее особи, чем кацап. Рождённый в нацистской стране, вскормленный пропагандой нацизма, — этот ублюдок никогда не станет Человеком. У его страны нет друзей — либо холуи, либо враги. Его страна способна только угрожать, унижать и убивать. И за сохранение этого статуса Рассеей рядовой кацап готов пожертвовать собственной жизнью, жизнями своих родителей и детей, качеством жизни собственного народа. Воистину: кацапы — звери. Лютые, кровожадные, но… смертные».
Відповісти
КАРЛ МАРКС, Разоблачение дипломатической истории 18 века
— «Россия, не имеющая никакого отношения к Руси, и получившая, вернее укравшая свое нынешнее название, в лучшем случае в 18 веке, тем не менее – нагло претендует на историческое наследие Руси, созданной на восемьсот лет раньше. Однако Московская история – это история Орды, пришитая к истории Руси белыми нитками и полностью сфальсифицированная.»
Відповісти
Реально, звідки стільки ненависті. Нормально всі жили, кожен своїм життям. А тут штовхають народ один на одного. Гей, Українці, що робиться? Чи росіянам було легше жити. Всі ми однакові, прості бідні люди. Тримаймося один одного. І так багацько злості по всьому світу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні