--> Літній Луцьк - на світлинах радянської доби | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Літній Луцьк - на світлинах радянської доби

14
2
Літній Луцьк - на світлинах радянської доби
Фонтани. Кінотеатр «Москва». Дельфіни на Театральному: яким був Луцьк улітку десятки років тому.

Світлини літнього Луцька радянських років опублікували на сторінці «VolArt» у «Фейсбуці».

Деякі з об’єктів досі можна побачити в Луцьку, а окремі уже давно – в минулому. Як, скажімо, фонтани навпроти колишнього кінотеатру «Промінь», а тоді «Москва», які в народі називали «одуванчиками».

Як розповів свого часу в інтерв’ю «Волинь24» екс-голова луцького міськвиконкому Костянтин Литвиненко, ідею будівництва цих фонтанів він привіз із відрядження в Чехословаччину.

«Роздали всім листівки, з такими фонтанами кругленькими. Приїхав. Подарував Фуріву. Мовляв, дивіться, які там фонтани гарні... Через тиждень запрошує поїхати з ним по місту. Їдемо на водоканал. Мені показують фонтан, який там зробили з моєї ж листівки», - згадував чоловік.

Саме Костянтин Литвиненко є «хрещеним батьком» «Променя». Він дав йому назву. Ось як тодішній мер згадував про це:

«На апаратній нараді запитали, хто що запропонує. Так само я назвав магазин "Олеся", вулицю Паркову після реконструкції. Вже потім "Промінь" переназвали. Хтось приїхав з Москви і спитав: "Почему всє националістічєскіє названія у вас? "Промінь" назвать "Масква"!".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну, гарно ж було? Який дибіл забрав фонтан біля бім-бома? Кому мішав? Пофарбувати дельфінів, почистити, замінити насоси - все це з радістю зробили б волонтери, а в міськраді вкрали вже скільки грошей?
Відповісти
Дуже гарно було!Я не така стара,40 років,Але пам'ятаю ті фонтани і той гарний квітучий пару і ту оглянуті Бригантину....А тепер дійсно,А пару окрім впорядкованого дитячого містечка немає на що в подивитися, не говорячи про фонтани, яка була краса...
Відповісти
Який жах!
Відповісти
А яке зелене було місто! Де ті дерева?
Відповісти
Припиніть пропагувати совєцьку дійсність, яка насправді була совєцькою сірістю! Все було сіре: будинки, асфальт, люди. Навіть зелень була сірою!
Відповісти
Купи кольорову книжку
Відповісти
На що нам радянський фонтан з дельфінами у нас є найбільше в Україні корито - як памятник дебільної міської ради Луцька яку ми самі і вибрали. У нас є європейський фонтан на Лесі Українки і велика хата Романюка в корчах за Зеленим Гайом і сраний Старий базар з якого гребуть гроші новітні рекетири хрещеного батька Кривицького.
Відповісти
щось "сіре" - також потрібне, особливо у мозку деяких "пенсіонерок", там його точно не вистачає.
Відповісти
Було чисто, зелено і пахло молодістю. Було класно, бо ми були ще молодими))))
Відповісти
А зараз все і в тому числі ви пані — чорні.
Відповісти
Засрали місто та ще й смердюче стало. Стидно в гості знайомих пригласити в Луцьк , потім скажуть, що живем в сартірє. Ганьба. Власників цукрового треба раком ставити, щоб в них в сраці смерділо, а не винуватити советщину.
Відповісти
Мінімум одна світлина не з радянських, а десь ото, відносно недавно зроблена
Відповісти
так гарно було! крім Леніна, звичайно))
Відповісти
ТРЕБА ПАМЯТАТИ УСЕ ДОБРЕ І ПОГАНЕ ТЕЖ
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні