--> У Луцькому замку можна подивитися, як колись гарно писали | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцькому замку можна подивитися, як колись гарно писали

0
-7
У Луцькому замку можна подивитися, як колись гарно писали
У Стировій вежі замку в Луцьку відкрилася виставка каліграфії замкових писарів на прикладі документів XVI-XVIII століть.

Презентація шрифтів зі старих документів відбулася 15 липня в рамках фестивалю «Простір літер», - пишуть Хроніки Любарта.

«Простір літер» відбувається в Innerspace на вулиці Парковій 15-17 липня.

Головна цінність виставки у тому, що кожен може в деталях роздивитися старовинні документи, побачити, як писали судові і не тільки писарі в давні часи, простежити особливості їхнього почерку і письма загалом.

У Стировій вежі розмістили близько двох десятків оригінальних документів XVI-XVIII століть з фондів Волинського краєзнавчого музею.

Директорка Музею історії Луцького братства історик Олена Бірюліна розповіла про особливості писання в ті часи. Зокрема про хитрощі економії паперу, наявність надрядкових літер тощо. Особливо «поводила себе» буква Р, яка часта опинялася над рядком і візуально «лягала» на інші літери, служачи для них як верхня риска, як наприклад, може бути у випадку літери Т.

Шрифтовий дизайнер Кирило Ткачов назвав цю виставку перлиною всього фестивалю. Він на ватмані показав власноруч, як писали в давнину, відтворивши особливості нанесення літер на папір.

Виставка триває лише протягом фестивалю. Рекомендуємо її відвідати.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні