У Луцьку засудили атовця за те, що кликав на новий Майдан

4
-7
У Луцьку засудили атовця за те, що кликав на новий Майдан
У Луцьку 27-річного чоловіка засудили за те, закликав до насильницької зміни конституційного ладу, захоплення державної влади та вихід на новий майдан.

Як йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду від 30 червня, його дії були спрямовані на насильницьку зміну, повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, - пише Волинське агентство розслідувань.

Зокрема, 26 серпня минулого року проти Василя Соломонюка порушили кримінальне провадження.

Виявилось, що з травня 2015 року по березень 2017 року, чоловік через «Вконтакте» та «Фейсбук» розповсюджував матеріали, що містять публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу та до захоплення державної влади.

У соцмережах він написав допис: «Якщо ми не знищимо владу, влада знищить нас», який в СБУ розцінили, як публікацію пропагандистсько-агітаційного характеру, спрямовану на організацію збройного повстання проти чинної влади.

Також особливу увагу силовиків привернув допис чоловіка під назвою «НА ЗАКАРПАТТІ РОЗПОЧАЛИСЯ ОБШУКИ У КВАРТИРАХ НАЦІОНАЛІСТІВ», який закінчувався словами: «…Смерть режиму внутрішньої окупації – хай живе націоналістична революція!».

На думку слідчих СБУ, у вказаному тексті міститься гостра критика режиму Порошенка, тобто його способу правління, а також державної влади загалом, яку автор закликає знищити насильницьким, збройним способом.

Правоохоронці вирішили, що Василь Соломонюк підбурює громадськість вийти на «Національну революцію» і закликає до насильницького повстання проти чинної влади.

А от у третьому своєму дописі Василь Соломонюк закликав усіх виходити на новий майдан 21 липня. Загалом, йому інкримінували 15 епізодів поширення дописів на своїх сторінках в соцмережах «Вконтакте» і «Фейсбук», які містять заклики до повалення влади в країні.

Виявилось, що Василь Соломонюк, свого часу, був прихильником Нацальянсу, а з початком війни на Сході України — відвоював у 51-й Володимир-Волинській ОМБР. Після демобілізації намагався вести активну громадську діяльність, вів сторінки в соціальних мережах та відвідував націонал-патріотичні заходи.

Однак, у березні цього року о 6 годині до Василя додому увірвались співробітники СБУ, які скрутили хлопця і забрали на допити. Тож невдовзі він постав перед судом.

У ході слухань, було прийнято рішення про укладення угоди про визнання винуватості між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та підозрюваним Василем Соломонюком.

За визнання своєї вини, хлопцю присудили 3 роки, без конфіскації. Однак, враховуючи укладену угоду, Василя звільнили від відбування покарання з умовним терміном 2 роки. Також йому доведеться оплатити 4,9 тисяч гривень за проведення судово-лінгвістичної експертизи та 2,9 тисяч гривень за залучення експерта для проведення компютерно-технічної експертизи.

Сам Василь вже понад місяць не виходить на зв’язок. За словами його знайомих — хлопця залякали співробітники СБУ. Тим не менше, до кінця липня ще він може оскаржити свій вирок у Апеляційному суді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Олігархічна Банда Петра Порошенка (БПП) дуже боїться що їх народ скине так як скинули Януковича тому понапихали свої собак, які їм вірно служать, у всі силові установи щоб придушувати тих хто буде виступати проти них і спокійно продовжувати грабувати людей і складати мільйони на своїх офшорних рахунках. Банду геть!
Відповісти
путлєровський троль
Відповісти
А чого влада робить таке що починає боятися народу який і вибрав ту владу...Може владі аарто задуматися,що вона таке робить що народ обурується діями влади!!!Бо зараз найпростіше звинуватити людину в "сепепаратизмі" і закрити надовго,а ось визнавати своіі "ляпи" держава не поспішає...Тож чого вона дивується що народ починає обурюватися
Відповісти
А де були ті всі СБУ коли у грудні 2013 - січні-лютому 2014 точно те ж саме робили "активісти" і організатори перевороту??
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні