Хвороби залежать від місяця народження

0
3
Хвороби залежать від місяця народження
Іспанські вчені зробили надцікаві висновки. Виявляється, майбутні хвороби можна передбачити за місяцем народження людини, - пише Експрес.

Наприклад, у людей, які народилися у вересні, захворювання щитоподібної залози трапляються утричі частіше, ніж у народжених у січні.

Чоловіки, які з'явилися на світ у серпні, хворіють на астму вдвічі частіше, ніж ті, хто народився взимку.

Червневі немовлята в подальшому на третину менше схильні до впливу депресії. У жінок, що святкують уродини в цьому місяці, ймовірність появи мігрені на 33% менша.

А ось ті, що народилися у липні, мають зазвичай підвищений тиск.

Свої висновки іспанські експерти робили, використовуючи дані статистики. Це дозволило їм встановити зв'язок між 27 хронічними захворюваннями та місяцем, коли народилася людина.

Найменші шансів серйозно захворіти, згідно з висновками фахівців, у тих, хто з'явився на світ у вересні.

- Вчені вважають, що на цей зв'язок впливає різна кількість сонячного світла в різні періоди року. А саме воно викликає в організмі синтез вітаміну D. Невже вся справа в цьому вітаміні?

- Загалом доведено, що місяць народження впливає на тривалість життя, - каже Юлія Сидорова, пренатальний психолог. - А пояснюють це кількістю сонячного світла, яке отримують малюки як під час внутрішньоутробного розвитку, так і в перші місяці після народження.

Якщо майбутня мама отримує достатньо сонячних променів, дітки народжуються сильнішими та здоровішими. Адже вітамін D важливий не тільки для кісток, а й для обмінних процесів та імунної системи. Але, крім того, сонце впливає на наше психічне здоров'я — у теплу пору року люди рідше потерпають від депресій, більш життєрадісні. А позитивні емоції мами передаються ще ненародженій дитині, чим впливають на характер та світосприйняття. Можливо, поєднання цих факторів і визначає подальший розвиток дитини та її фізичне та психологічне здоров'я.

Крім того, зимові та весняні діти народжуються в умовах, коли майбутня мама відчуває авітаміноз, адже останні місяці вагітності проходять при мінімумі свіжих овочів і фруктів. Чого не скажеш про тих, хто народився влітку та восени - їхні мами ласували ягодами, зеленню, свіжою городиною, більше перебували на свіжому повітрі. Звісно, такі немовлята мають більший ресурс здоров'я вже, так би мовити, на старті.

- А британці помітили, що місяць народження дитини впливає на вибір професії. Наприклад, грудневі діти найчастіше стають зубними лікарями, а лютневі пов'язують своє життя з творчими професіями. Як це можна пояснити?

- Місяць народження впливає на характер людини -- на цьому побудовані всі гороскопи, - каже Наталія Івахненко, представник Школи авестійської астрології.

- Так, "зимові" люди вирізняються підвищеною відповідальністю, вони сповна реалізують свої завдатки. Ті, хто народився навесні, мають більш хаотичний рух по життю, вони діють методом спроб та помилок, часто експериментують. "Літні" мають багато талантів та завдатків, а тому можуть проявити себе в багатьох сферах життя. Щодо осінніх дітей, то вони частіше обирають наукову діяльність, вирізняються скрупульозністю.

Тож, як бачимо, місяць народження багато в чому визначає нашу долю, впливаючи і на здоров'я, і на характер.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні