--> Найбільший луцький виш - у топ-100 університетів України | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Найбільший луцький виш - у топ-100 університетів України

6
7
Найбільший луцький виш - у топ-100 університетів України
Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки потрапив до рейтингу найкращих університетів України.

Перше місце посів НТУУ КПІ імені Ігоря Сікорського, - інформує "Вища освіта".

На другому та третьому місцях опинились Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна.

Так, до списку найкращих потрапив і волинський виш. Східноєвропейський національний університет імені Лемі Українки опинився на 76 місці.

"Переважна більшість університетів, що увійшли до "Топ 200 Україна" за останні 10 років показують позитивну динаміку їх роботи.

Разом з тим, до слабких місць системи вищої освіти України можна віднести її, поки що, значну ізольованість від народного господарства країни, низький рівень інтеграції в європейський і світовий освітньо-науковий простори, малу частку науково-інноваційної роботи в навчальних планах і загальному обсязі університетської діяльності", - йдеться в дописі.

Теги: рейтинг, СНУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А нічого що найбільший ВУЗ Волині не може вже як місця забезпечити студентів дипломами спеціаліста? Як наслідок я не можу влаштуватися на роботу. Риторичне питання: чи варто 5 років платити щоб потім залишитися і без грошей і без диплому?!
Відповісти
Ну я б не сказав, що 76-те місце, це приємно. Якщо подумати, то луцький університет, це найкращій обласний університет Волині. Обласні університети мають бути найкращими. Областей в Укараїні 24. Тобто є 24 найкращих обласних університети. Хай в великих містах Київ, Харків, Львів, Дніпро, Одеса буде по 3 кращих університета. Тобто, якщо б Луцький потрапляв в перші 50, це було б нормально – гірший серед кращих. Було б приємно, якби луцький був би в топ 20. Дійсно було б чим пишатись. А 76-те місце, вибачте, на мій погляд, це провал. Для порівняння, Чернівці (24), Івано-Франківськ (32), Тернопіль (34). Є над чим працювати. :)
Відповісти
Симпатична дівчина з дипломом еколога СНУ в одному з затишних барів Луцька подає мені запашну каву. Каже, дві третини її колишніх однокурсників працюють не за спеціальністю. Головним чином - на ринку і в барах. Тобто, вуз топ-топ-100 став кулінарним технікумом. На що держава і батьки витрачають важко зароблені гроші? Одна жінка на Старому ринку з чорними від чорниці руками, як воронячими лапами, розповідала мені: "...з пяти ранку до пізнього вечора збираємо з чоловіком чорниці. Чоловік поставив маленький курінь і в лісі заночовує.. Збираємо копійку, щоб заплатити за навчання дочки і сина в СНУ...". Для чого? Щоб на ринку торгувати китайськими цвяхами чи секонд-хендом з вмерлих німців? Такий "диплом" не тільки нічого не дає дитині, а й викликає соціальне невдоволення. Випускники кажуть: "Я вчився, батьки витрачали останні гроші, а роботи немає...". А в Луцькому "Автодор-Сервісі" немає кому працювати на машині, яка вкладає асфальт, немає зварника і ще людей багатьох спеціальностей. В місті бракує пекарів, кондитерів. Я сумую з приводу повної деградації української освіти і СНУ ім. Лесі Українки зокрема. І висловлюю глибоке співчуття випускникам і батькам.
Відповісти
СНУ ім. Л.Українки - це дійсно виш (недобудована вишка) , а не вищий навчальний заклад (ВНЗ). чомусь навіть не згадали Луцький національний технічний університет, який у цьому горе-рейтингу на 73 місці - це навіть не виш, а просто бурса.
Відповісти
А чому не згадали за Луцький НТУ, який посів 73 місце? Чергова реклама СНУ?
Відповісти
Дуже сумно. В університеті лампочку в санвузел треба за власні кошти купити. А ще діряві дахи на навчальних корпусах, грибком поїджені стіни, і цей перелік можна ще довго продовжувати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні