«Тут люди думаючі», - Савченко про волинян

1
6
«Тут люди думаючі», - Савченко про волинян
Нардеп Надія Савченко нещодавно заявила про створення нової партії – «Громадсько-політичної платформи Надії Савченко». І хоч, політична сила офіційно ще не зареєстрована, та тур на її підтримку вже розпочався. Днями депутат побувала у Володимирі-Волинському, Ковелі, с. Прилісне, що у Маневицькому районі та Луцьку.

«Волинь24» розпитало гостю про її враження від поїздки на Волинь, соратників та погляди на місцеві проблеми.


ВИДНО, ЩО НА ВОЛИНІ Є ГОСПОДАРІ

– Які враження від візиту на Волинь?

– Візит на Волинь видався приємним, незважаючи на те, що я не дуже люблю працювати з людьми. Я навмисно обрала професію військового, яка далека від цього. Але мені подобається, що тут люди думаючі, ставлять питання з економічною складовою, а не питають класичне: «Коли ви там, паразіти, зробите, щоб все у нас було харашо?». Люди мають конкретні пропозиції, що і як змінити.

А ще тут дуже красиво. Тут їдеш дорогами і бачиш, що це та Україна, в якій люди не лінуються працювати своїми руками, та Україна, в якій є господарі.

Дуже приємним був візит, тому дякую за нього волинянам.

– На Волині вже є осередок вашої партії, хто його очолив?

– Він створений і розвивається. Партія зараз перереєстровується, але люди на місцях вже працюють. Наразі очолює осередок Ігор Рицко. Окрім нього ще працюватиме тут Анатолій Сковера, багато знайомих атовців, колишніх унсовців. Є багато порядних людей, які працюватимуть, якщо захочуть.

Остаточно розберемось у цьому питанні, коли партія буде зареєстрована. Її членами повинні бути люди, які не побояться виступати від мого імені, бо багато з них потраплять під тиск. Тому багато людей кажуть, що допомагатимуть мені, але без партійної прив’язки.

ЗАЙМАТИ ЧИЮСЬ СТОРОНУ У ЛУЦЬКОМУ КОНФЛІКТІ Я НЕ БУДУ

– Чи знаєте ви про політичну ситуацію в місті, де фактично триває боротьба різних політичних таборів. Чи готові ви пристати на якусь із сторін?

– Ні, я не люблю, коли політичні та олігархічні розборки торкаються людей. Кожен повинен робити те, що повинен і давати гроші туди, куди повинен. Я не можу сказати, що є святі люди, тому не буду займати чиюсь сторону.



– Чи будете висувати свого кандидата на мери Луцька?

– Для початку потрібно перереєструвати партію, тому що чиниться опір її появі – документи вже не раз завертались. А коли я розумітиму, що партія зареєстрована, є інструмент та механізм для роботи, тоді про це й подумаю.

Я знаю, що в Луцьку давно немає мера і вибори не призначаються. Але не знаю, чи на той момент, коли вибори будуть призначені, буде офіційно зареєстрована партія. Не можу відповісти наперед.

– А ви знайомі з головою Волинської обласної ради Ігорем Палицею, нардепами від Волині Степаном Івахівим, Ігорем Гузем, Іриною Констанкевич?..

– Ні, я ні з ким з них незнайома. Я співпрацюю з нардепами лише тоді, коли отримую скарги на якісь проблеми, які стосуються їхніх округів. Тоді я вимагаю від них відповідей і пояснень. Коли повернусь в Київ, буду говорити про проблему Ковельського ветсанзаводу. І тоді сподіваюсь познайомитись зі Степаном Івахівим.

БУРШТИН КОПАЄТЬСЯ ВАРВАРСЬКИМИ МЕТОДАМИ

– Під час зустрічі з лучанами ви згадували про нелегальний видобуток бурштину на Волині. На вашу, думку як можна вирішити цю проблему – варто дозволити його видобуток?

– Заборонити не можна, бо люди все-одно будуть копати. Але його не можна копати такими методами і в такій кількості, як зараз. В будь-якому випадку це треба узаконити, але спершу потрібно провести експертизу, яка встановить, як це можна робити, в якій кількості і якими методами, щоб не трапилось екологічної катастрофи, дерева не почали сохнути, а ліси – помирати. А зараз саме це і відбувається, бо бурштин видобувається варварськими методами.

Обов’язково видобуток потрібно узаконити і так, щоб громада могла в себе залишати відсоток, але й платила в державу ту ренту, яка розподілятиметься по всій Україні. Тому що це природній ресурс, який належить всій Україні. Є законні механізми, але ними зараз ніхто не хоче скористатись, бо вони думають, що сьогодні вкрадуть, завтра – втечуть і нічого їм за це не буде.

Розмовляла Вікторія КАМЕЦЬ

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Боже, нам не потрібні твої коментарі. Люди думаючі... А ти думала тут люди клерки
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні