Відомі волиняни поділилися секретами риболовлі

1
-2
Відомі волиняни поділилися секретами риболовлі
Відомі волиняни поділилися успіхами та секретами риболовлі.

Про це пише VIP.

Справжнім фанатом, «гуру рибалки», вже багато років є журналіст інтернет-видання «Волинь24» - Костя Яворський.

«Рибною ловлею захоплююсь десь років з 18.

Ловити люблю різними способами (зрозуміло, що не браконьєрськими): на поплавчанки, донні вудочки, спінінг, з човна. Єдине, що не пробував, то – нахлист.

Улюбленої вудочки, як такої, немає. Загалом у мене вудилищ десь до двох десятків, якщо рахувати разом із зимовими. Проте, певно, найбільше люблю поплавчанки.

З великих екземплярів риб, особливо похвалитися можу лише карасиком, вагою кілограм 340 грамів – це дійсно своєрідний рекорд для багатьох. Хоча, кажуть, що карась може виростати понад три кілограми, проте мало хто такого бачив.

Щодо коропів, яких люблю ловити найбільше, то найбільші були десь до п’яти кілограмів, що далеко не «щось таке особливе». Щуки – теж до двох кілограмів. А ось окуня взимку з-під льоду одного разу взяв файного – до 900 грамів.

Із оригінальних представників іхтіофауни, то одного разу, будучи в Бердянську, вдалося половити азовських бичків. Вони там доволі великі, ловити можна прямо з пірсу, як то кажуть «на палець» (просто рукою тримаєш волосінь, на кінці якої грузик і гачок із креветкою). Задоволення неймовірне. У Бердянську дуже довгий пірс – декілька кілометрів. Рибалки сидять через кожен метр і всі ловлять. Не дарма у цьому курортному місті є пам’ятник бичку.

Якщо говорити про кількість, то не вважаю, що цим варто хвалитися. Ловив і більше сотні карасиків і неодноразово. Щодо водойм, то на ставки зараз із жадібними орендарями їздити не люблю – надаю перевагу поліським озерам», - розповів журналіст.

Про своє ставлення до рибальства повідав нам і Тарас Божидарнік, доктор економічних наук, професор ЛНТУ.

«Мені подобається рибальство. Хоча, я не азартний чоловік, тому без фанатизму до цього ставлюсь…

Рибалю в багатьох водоймах, в основному - це Волинь синьоока, але вже мав можливість кілька разів і на Азовському, Чорному та Червоному морях порибалити.

Щодо вудочок, то вони у мене простенькі, дві вудочки та спінінг дуже любительського рівня.

Найбільшу рибу зловив років 5 тому. То було на приватному ставку поруч села Буків Луцького району. На "резинку - закідушку" мені тоді короп, вагою у 3 кг трапився.

Більше рекордів не було. Для мене головне - гарна природа і товариство. Тут важливий сам процес риболовлі, а не його результат. Головне - морально відпочити, а ще й коли клює - то взагалі чудово (сміється).

Де найбільш «рибні» місця – не знаю, але чув, що на Горохівщині і Локачинщині є багато сприятливих водойм.

Крім того, говорять, багато на Рівненщині. Наприклад, Хрінники, Нобель та багато інших. Є такі фахівці, які це професійно і регулярно роблять. Я до них не відношусь, бо я - простий любитель, без фанатизму», - зізнався професор.

Подобається рибалити і Миколі Яручику, депутату Луцької міської ради.

«Заняття це дуже люблю. Правда, останнім часом, рідко виїжджаю. Цього року, наприклад, взагалі ще не був на рибалці.

Ловлю на прості, стандартні, нічим не примітні, і, я б навіть сказав, бюджетні вудки.

Відбувається цей процес переважно на ставках Волині та Рівненщини, тут же близько все, та і риба є. До слова, раніше мені дуже подобалось їздити в Шепель (Луцький р-н – авт.).

До речі, найбільша риба, яку зловив колись, важила чи то 6,6 чи 6,5 кг. То був короп», - розповів Яручик.

А от для місцевого тусовщика і організатора, Андрія Мацкевича, риболовля – швидше звичка, ніж захоплення.

«Я не дуже люблю риболовлю. Навіть більше, не вживаю будь-яку рибу в їжу. Ну, як мінімум, намагаюся не робити цього, бо була дуже "пічальна" історія з рибою у дитинстві.

Але так, як мої брати дуже люблять рибалити, то я з дитинства вже звик до цього. Для мене це, скоріше, просто релакс, відпочинок від буденності та умиротворення.

Рибалю я переважно на своїй маленькій батьківщині - у Рівненській області, на річках Случ, Горинь, та ближніх озерах.

У вудочках я зовсім не розбираюсь, своєї теж не маю поки. А на даний момент, яку мені порадить і дасть в користування брат Олександр - такою і користуюся.

Мій рекорд – напевно, щука, десь 50 см… Хоча, я можу і перебільшувати, як всі рибалки, таких деталей не пам’ятаю», - чесно зізнався чоловік.

А от волинський шоумен, Назар Пащук, хоч і не втримався від жартів, а рибалити полюбляє.

«Тааак, рибалити я полюбляю. Виходить то зробити доволі рідко, але інколи, все ж, вдається знайти час на такий відпочинок.

Вибираю, де б то порибалити, я отак: розкручую глобус та закриваю очі, потім тицяю пальцем у нього. Куди потрапив палець - там і рибалю.

Як ловлю рибу, то, зазвичай, до довгої палки прив'язую волосінь та гачок… Але декілька найпростіших вудочок теж бережно зберігаю на балконі.

Рекорд мій - тигрова акула, вагою 436 грам. А які «рибні» місця порадити, то навіть не знаю… Там-Там та Сільпо, рибний відділ», - повідомив ковельчанин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прямо всі самі відомі люди зібрались
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні