У Волинській єпархії УПЦ КП закликали священиків Московського патріархату скинути російське ярмо

35
-11
У Волинській єпархії УПЦ КП закликали священиків Московського патріархату скинути російське ярмо
Волинська єпархія УПЦ КП звернулась до УПЦ МП із закликами «скинути московське ярмо зі своїх плечей та російську облудну пропаганду зі своїх вух».

«З великим болем, з тяжкою душевною скорботою ми дивимось на найстрашніше, що відбувається в нашій державі. І мова навіть не про війну на Сході, де гинуть найкращі сини українського народу, боронячи свою рідну землю від російського загарбника, своїм життям виборюючи незалежність України, що саме по собі вже страшне, хоча і героїчне водночас.

Мова про ще страшніше, про справді найстрашніше, особливо для України – наше розділення, розділення українського народу, розділення українського православ’я», - йдеться у зверненні.

Священнослужителі зазначили, що якщо б на сході України всі клірики УПЦ МП, яких там абсолютна більшість, підтримали не сепаратистські та проросійські заяви, а Україну та проукраїнські сили, то не було б ні війни, ні таких жахливих людських втрат.

«Гібридна війна Росії проти України крім «зелених чоловічків», танків та артилерії, терористичних вбивств і кібератак, пропагандистських телеканалів та газет в своєму арсеналі має ще одну надпотужну зброю: проросійську Православну Церкву в Україні.

Відмови в похованні загиблих українських героїв, величезна кількість категоричних відмов у сповіді чи у прощенні гріхів під час сповіді воїнів-героїв, які воювали в АТО, виверти і різноманітні ухили, аби не назвати війну з Росією – війною з Росією.

Оперування очільниками Московського Патріархату поняттям «громадянська війна» в оцінці подій на Сході, маніпуляція об’єктивною реальністю на догоду Москві і московським кураторам, численні факти сепаратистської і проросійської діяльності кліриків і вірян МП. Але найголовніше – в загальній ідеологічній проросійській направленості та в відповідній завуальованій, а подекуди і відкритій, діяльності всієї УПЦ МП», - сказано в документі.

На переконання представників УПЦ КП, розділення православ’я в межах України смертельне і катастрофічне як для самої України, так і для українського православ’я.

«Навіть ні секунди не сумніваємось, що в надрах УПЦ МП, як і в надрах самої РПЦ, є здорові, розумні, адекватні та патріотичні сили, які все це прекрасно розуміють. Бо це неможливо не бачити і не розуміти, особливо тим, хто здатен, а головне - хоче це побачити і зрозуміти. Саме таким думаючим, хоча і несміливим, нагадуємо, що той, хто мовчить на неправду, той стає її співучасником», - наголошують священнослужителі.

Відтак, вони закликають представників Волинської єпархії УПЦ Московського Патріархату відкинути всі непорозуміння, скинути московське ярмо зі своїх плечей та російську облудну пропаганду зі своїх вух, мужньо прийняти відповідальне та історичне рішення щодо остаточного відходу від РПЦ задля якнайшвидшого об’єднання українського православ’я в єдину Помісну Православну Церкву.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якби КП меньше ліз не в свої справи і не розпалював ворожнечі між віруючими, з метою все привласнити собі, то теж було б спокійніше!
Відповісти
Як добре, що є кого звинуватити в усьому. А хто у вас був би винним якби не було МП?
Відповісти
Мені здавалося що у нас демократична держава. Яке ви маєте право забороняти людині ходити саме в ту церкву яку вона хоче?
Відповісти
Ця церква блогословляє вбивцю Путлєра, який окупував Крим та Донбас.
Відповісти
А ви коли останній раз були в церкві? І що там прямо так "благословляють П" як ви пишете?
Туди йдуть щоб Богу помолитися
Відповісти
А в цей час Влинська єпархія УПЦ учора передала 30 тисяч гривень родинам волинян, загиблим у т.хв. АТО. Ці кошти пожертвували вірні УПЦ під час благодійного фестивалю"Благовіст".Кошти передав владика Нафанаїл у Волинській духовній семінарії. А що пожертвувала цим родинам єпархія КП, чи хоч один такий фестиваль провела? Ніц. Іто далеко не перша така допомога родинам загиблих, поранених від Волинської єпархії УПЦ.
Відповісти
30 тисяч на 15 родин..... по 2 тисячі? смішно та не щиро.
Відповісти
А ти як допоміг?
Відповісти
Краще скажіть свому Кірілу Гудяеву, щоб попросив Путлєра забрати свої фашистські війська з української землі,Криму та Донбасу.
Відповісти
Ага,а Печерська і Почаївська Лаври щомісячно переганяють по 100 000 євро кожна на Московську Патріархію.Це не враховуючи десятинний податок патріарху від кожної єпархії.А тут іуди кинули 30 срібників-і крику на всю Україну!
Відповісти
Сам рахував?
Відповісти
Скільки там твоіх кровних,якщо нема то стули пельку...
Відповісти
ОГО!!!! Крім звинувчень, пішли конкретні цифри. Це вже цікаво)))) А ще більше цікавить спосіб передачі зазначених сум: це чорні кейси потягом або літаком, а можливо, звичайним автобусом "Почаїв/Київ - Москва"? Хто везе? Точно якийсь "бородатий москаль в чорній рясі"... Вам не здається це тупим абсурдом???????? Проте є ще один варіант - банківські перекази. Однак якби це було, вже давним-давно наші "свідомі" на 1+1 і реквізити вказали б і звіт з датами, цифрами і прізвищами видали б.
Люди, навчіться вже нарешті думати своїми головами!!!!!!!!!!
Відповісти
А ти сам хоч 1 грн дав комусь на допомогу?
Відповісти
Куди закликають переходити? У неканонічну і непризнану ніким в світі церкву і бути преданими церковній анафемі?! Ви перш за все визначтесь: ви з Богом чи на підспівуванні у влади. Чому ви намагаєтесь рейдерством захоплювати храми УПЦ які побудовані не вами і вам не можуть належати? Чому ви нав*язуєте людям куди і до якого храму ходити і молитись Богу? І яке вам діло до УПЦ, коли в своїй церкві у вас немає ладу!
Відповісти
Ахах неканонічна!!!!Може згадаєте яку краііну хрестив Володимир!Киіівську русь!!!Не московську не путінську...так що не треба трандіти про якусь канонічність....
Відповісти
Кому ти треба? Ніхто вас не кличе. В Україні може бути тільки єдина УПЦ, а не РПЦ. Ходи собі в гундяйську церкву.
Відповісти
Православні,будьте мудрішими-не вступайте в цей дурацький діалог!!! Ви ж бачите-їх мучинька мучить... Вони отримують задоволення від того,що обізвуть,принизять.. Пам'ятайте,що "БОГ ПОРУГАЕМ НЕ БЫВАЕТ.."
Відповісти
Російською говорить? Іноземна мова не сприймається українцями
Відповісти
Пів Українців мовою говорить, йдеш проти свого народу, нацист!
Відповісти
Тобто в Україні може бути церква католицька, протистанська, можуть бути мечеті, кірхи ітд. , а от церкві УПЦ МП не можна? То це така у нас демократія! А ти один з другим хоч в яку небуть в церкву ходите?
Відповісти
тому що РПЦ брехливо ховається за назвою "українська". Нехай називаються по справжньому.
Відповісти
дідо - пнх!!!
Відповісти
Значить так,всі прихильники РПЦ звалюйте звідси, бо Бозьо вас покарає за сперечання з "неканонічними"
Відповісти
Ти вже мозги залив мішиними проповідями
Відповісти
Непризнаний всією світовою спільнотою Київський патріархат чим тільки й займається це брехнями та плітками.Чому ці патріоти України купують все черковне начиння в Російському Софріно і тим самим поповнють бюджет країни агресора.Будь яка релігія має бути поза політикою але цене для Київського патріархату.
Відповісти
УПЦ визнана українцями і їм не потрібне визнання якоюсь світовою спільнотою.... РПЦ якраз в політиці, Путлєр лобзизається з Кіріломю
Відповісти
Кожному свій бог
Відповісти
дідо,ти дурний,чи притворяєшся? Ти ж влазиш у всі комент. на різні теми.. Як тільки з'являється твоє "дідо"-так і гадості...
Відповісти
Звали,корова.
Відповісти
Якби у 1990 році ваш Філарет виграв вибори і став патріархом в РПЦ, то ніякої УПЦ КП зараз і не було б.
Відповісти
РПЦ вже розвалилася б на цей момент. Він камня на камні не залишить. Так що все до кращого. А Україна якось переживе цю нескінченну шизу. Не в перший раз.
Відповісти
мощЬно задвінулі)
але не виходить у Даніли-мастєра камєнний цвєток. переходіть, колєгі, на каннабіс)
Відповісти
Очень интересно. А как вы смогли опубликовать обращение на сутки раньше источника?! Пан Михайло, кончайте прикалываться и займитесь лучше замком или осквернением кладбища католиков, продажей гуманитарки или строительством домиков многоэтажных вместо храма. Да мало ли дел у вашего "патриярхата" каждый день?! ;) пишите исчо
Для админов: все приведенные факты неоднократно публиковались в СМИ, заводились уголовные дела. Если есть замечания у авторов "обращения" - рад поднять рейтинг сайту Зинкевича)))
Відповісти
Не всєзнайка-ти дибіл якийсь.ВСЕЗАСРАЙКА.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні