На Рівненщині відкрили унікальний музей, де можна накопати бурштину

0
2
На Рівненщині відкрили унікальний музей, де можна накопати бурштину
У райцентрі Володимирець відкрили другий на Рівненщині Туристично-інформаційний офіс-музей "Бурштиновий шлях". Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА, передає кореспондент УНН.

Окрім кількох експозицій, що демонструють туристам увесь процес від моменту видобутку бурштину до перетворення на коштовний виріб, тут пропонується своєрідний поліський квест з можливістю самому видобути собі камінчик і провести усі необхідні роботи з рекультивації земель.

В результаті турист отримує таке собі свідоцтво легального шукача бурштину у бурштиновій копальні музею.

Крім цього, у Центрі будь-який турист зможе отримати всю необхідну інформацію про туристичні маршрути та культурні події Рівненщини українською, польською та англійською мовами. А також придбати місцеві сувеніри та краєзнавчу друковану продукцію. Працівник офісу допоможе вирішити побутові питання, пов’язані із проживанням та харчуванням туристів у бурштиновому районі області і не тільки.

"У Володимирці можна буде отримати інформацію і про Дубно, і Отрог, і Клевань для того щоб у майбутньому сформувати свій маршрут", - наголосив ініціатор ідеї голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Це вже другий такий офіс-центр для туристів на Рівненщині. Перший нещодавно відкрили в райцентрі Острог. Унікальність же Володимирецького центру ще й в тому, що тут об'єднано одразу два музеї - бурштину та вузькоколійної залізниці «Антонівка-Зарічне» - унікального туристичного об'єкту Рівненщини.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні