Порошенко почав процес зняття депутатської недоторканості

2
8
Порошенко почав процес зняття депутатської недоторканості
Президент України Петро Порошенко підготував проект змін до Конституції щодо скасування депутатської недоторканності. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, - пише Захід.НЕТ.

«Депутатська недоторканність - анахронізм. Мій проект змін до Конституції готовий і вимагає політичної волі від депутатів», - зазначив він.

Між тим в парламенті відбувається збір підписів для ініціювання скасування депутатської недоторканності. Зокрема, народний депутат від ВО «Свободи» Юрій Левченко зібрав вже близько 60 підписів на підтримку відповідних змін до Конституції.

Як відомо, цього тижня в Україні відбулася низка політичних скандалів через відмови Регламентного комітету Верховної Ради задовольнити подання Генеральної прокуратури щодо зняття депутатської недоторканності з члена групи «Воля народу» Олеся Довгого, члена фракції «Радикальної партії» Андрія Лозового, а також членів «Народного фронту» Максима Полякова і Євгена Дейдея.

Єдине подання, що його задовільнив комітет, стосувалося члена фракції «Блок Петра Порошенка» Борислава Розенблата. Регламентний комітет підтримав подання ГПУ на зняття недоторканості. Зокрема, були схвалені три подання ГПУ: на притягнення до кримінальної відповідальності, на затримання і на арешт народного депутата. За перше подання члени комітету проголосували одностайно, щодо другого і третього - п'ятеро за, троє утримались.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно пора,це стадо беспрєдєльщіків яке не хр:на не робить тількі рило своє наїдає
Відповісти
Давно пора,це стадо беспрєдєльщіків яке не хр:на не робить тількі рило своє наїдає
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні