--> На Рівненщині пенсіонер-рецидивіст обкрадав квартири | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Рівненщині пенсіонер-рецидивіст обкрадав квартири

0
0
На Рівненщині пенсіонер-рецидивіст обкрадав квартири
Відбувши 4 роки 5 місяців покарання у Личаківській виправній колонії Львівської області, 60-річний Іван із Сарненщини знову був затриманий правоохоронцями.

У Сарнах чоловік влітку 2016 року вчинив низку крадіжок. Про це повідомляє суддя-спікер Апеляційного суду Рівненської області Сергій Єремейчук, - пише ЧаРівне.

У ході судового розгляду з’ясувалося, що Іван з Клесова, звільнившись у лютому 2016 року з колонії, з 4 червня по 30 серпня 2016 року скоїв у Сарнах 13 крадіжок з квартир, під’їздів та підсобних приміщень.

Зазвичай пенсіонер викрадав велосипеди.

Хоча не відмовлявся він і від іншого. Так, у ніч проти 9 червня він проник до однієї з квартир і намагався викрасти мобільний телефон та інше майно на загальну суму 6 113 гривень. Цієї ж ночі Іван пробрався до незамкненої квартири жителя районного центру та викрав 3 мобільні телефони загальною вартістю 4 330 гривень.

22 липня раніше судимий клесівець із магазину «Вопак» у Сарнах викрав пляшку віскі. Наступного дня з того ж торговельного закладу поцупив пляшку лікеру.

А перебуваючи 29 серпня у приміщенні Сарненського районного будинку культури, нетверезий чоловік вкрав у місцевого жителя мобільний телефон вартістю 240 грн.

Далі Іван обікрав ще одну квартиру. Звідти чоловік виніс дві шкіряні сумки, 300 гривень, паспорт громадянина України, Чорнобильське посвідчення, посвідчення водія та документи на автомобіль. Родина зазнала збитків на 945 гривень.

2 вересня 2016 року пенсіонера затримали.

4 травня 2017 року Сарненський районний суд визнав Івана винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення), ч.2 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно), ч.3 ст. 15, ч. ст. 185 (замах на вчинення крадіжки з проникненням у житло, інше приміщення) Кримінального кодексу України. Суд призначив клесівцю остаточне покарання за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим у виді позбавлення волі строком на 4 роки.

Обвинувачений звернувся з апеляційною скаргою до Апеляційного суду Рівненської області. У ній він просив призначити йому менший строк покарання та зарахувати строк попереднього утримання з 2 вересня 2016 року.

Проте, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області вирок суду першої інстанції залишила без змін, апеляційну скаргу — без задоволення.

Ухвалюючи таке рішення, суд апеляційної інстанції виходив з того, що пенсіонер вчинив низку злочинів середньої тяжкості та тяжкі злочини, один з них — у стані алкогольного сп’яніння, раніше притягувався до кримінальної відповідальності, має непогашені судимості. Відтак, виправлення обвинуваченого можливе у виправній колонії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні