Нацкомісія пропонує рахувати електроенергію по новому

5
1
Нацкомісія пропонує рахувати електроенергію по новому
Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), пропонує визначати вартість вугілля в тарифах на електричну та теплову енергію, що виробляється на теплоелектростанціях, на основі європейських біржових ф'ючерсних котирувань, тобто цін контрактів, які укладатимуться і виконуватись у майбутньому.

Про це йдеться в опублікованому на сайті регулятора проекті постанови "Про затвердження Порядку формування тарифів на електричну та (або) теплову енергію, що виробляється на теплоелектроцентралях, теплових електростанціях і когенераційних установках", - пише УНІАН.

"У розрахунках тарифів на відпуск електричної енергії та (або) виробництво теплової енергії ціна на енергетичне вугілля не може бути врахована вище, ніж індикативна ціна вугілля, яка визначається на підставі середніх цін ф'ючерсних котирувань... на 6 наступних місяців, наступних за місяцем встановлення тарифів", - йдеться в тексті документа.

Згідно з документом, джерелом ф'ючерсних котирувань будуть служити видання Argus і Рlatt's, а ціна на вугілля також включатиме вартість доставки палива з портів Амстердам, Роттердам і Антверпена (Нідерланди) до українського порту (за попередні 12 місяців), а також вартість транспортування вугілля з судна на склади в портах, а потім з порту до складу ТЕС.

Також наголошується, що ціни на енергетичне вугілля будуть коригуватися з урахуванням якісних характеристик вугілля, при цьому базовими показниками буде калорійність на рівні 6000 ккал на 1 кг і вміст сірки – до 1%.

Коментуючи УНІАН цю ініціативу, експерт у сфері енергетики Андрій Герус зазначив, що фактично НКРЕКП пропонує поширити формулу ціноутворення "Роттердам+" на вугілля, яке використовується для виробництва енергії на ТЕЦ.

"Раніше порядок ціноутворення для ТЕЦ передбачав використання методу "витрати+". Тобто вартість енергії на ТЕЦ залежала від фактичних витрат на закупівлю палива.

Тепер же реальні витрати можуть бути одні, а в тарифі – зовсім інше", - додав експерт.

Як відомо, у квітні 2016 року НКРЕКП затвердила ринкову методику розрахунку оптової ціни електроенергії, яка базується на європейському індексі цін на вугілля.

За словами голови комісії Дмитра Вовка, гранична ціна на вугілля стала формуватися на основі ціни (індекс API 2), яка формується в результаті торгів (вже відбулися) на біржі в Роттердамі, разом з вартістю транспортування цього вугілля на внутрішній ринок (так звана формула "Роттердам плюс доставка").

14 лютого експерт з питань енергетики і колишній член НКРЕКП Андрій Герус заявив, що теплова генерація, велика частина якої належить енергетичного холдингу ДТЕК Ріната Ахметова, додатково заробила понад 10 мільярдів гривень завдяки включенню в тариф на електроенергію вартості вугілля за згаданою формулою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Большинство из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть СМИ подает искаженную информацию, поэтому приходится искать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только качестенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая касается каждого из нас :
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/pensiya/kogda-povysyat-pensii.html
Відповісти
Вы реально понимаете что творится в Украине?!
Мне кажется нам подставляют какие то левые статьи и мы часто не читаем новости из первоисточника.
Перебрав кучу источников наткнулся на сайт https://ukrjizn.com/, где видно что СМИ показывают хоть какую то реальность в которой живем.
Очень важно в современном мире отбирать качественные СМИ.
Вот еще одна топовая статья, которая меня зацепила: https://ukrjizn.com/koli-bude-den-teatru/

Надеюсь Вам поможет.
Відповісти
Как и многие наши соотечественники искал как уехать в Польшу и найти работу.
Перечитал массу интернет страниц, пересмотрел много роликов на Ютубе, но больше всего мне понравился сайт https://hochuvpolshu.com/.
На нем я нашел несколько вариантов для работы, вычитал отзывы и опыт тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом жизни в Польше. Так же узнал как сделать документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/rabota/rabota-v-polshe-v-magazine-biedronka-v-2018-godu.html
Відповісти
Друзья, я последние несколько лет вообще не смотрю ТВ Ящик!!! И считаю его Злом, так как вся информация подается так как нужно руководству страны. А мы это кушаем.
В последнее время все больше смотрю Youtube и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые СМИ сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отбрасывайте нежелательные, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную новость, которая касается каждого из нас:
https://myukraina.com.ua/novosti/bezvizovye-strany-dlya-grazhdan-ukrainy-v-2017-godu.html
Відповісти
Многие из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть СМИ подает неправдивую информацию, поэтому приходится перебирать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только проверенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая относится к каждому из нас: https://sylnaukraina.com.ua/finansy/prozhitkovij-minimum-z-1-listopada-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/novyj-rik/de-v-karpatax-mozhna-vidpochiti-na-novij-rik-2017.html
https://sylnaukraina.com.ua/
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/kalendar-svyat-u-berezni-na-2017-rik-v-ukra%d1%97ni.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні