Лише 3% інтернів впоралися із міжнародним медичним тестом,- Супрун

3
1
Лише 3% інтернів впоралися із міжнародним медичним тестом,- Супрун
У 2017 році вперше інтерни складали іспит «Крок 3. Загальна лікарська підготовка» із додатковим міжнародним субтестом USMLE (United States Medical Licensing Exam). З міжнародною частиною тесту впорались лише 3% інтернів, - пише Захід.НЕТ.

«З українською частиною переважна більшість впоралась. А ось результати міжнародного тесту підтвердили справжні проблеми нашої медичної освіти. Прохідний бал 70,5 набрали лише 3% інтернів, що складали іспит», – написала на своїй сторінці у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.



Вона зазначила, що тест USMLE має скласти кожен лікар у США, аби отримати право займатися лікарською діяльністю.

«Це означає, що сьогодні між рівнем підготовки українських випускників медвишів та випускників закордонних університетів утворилася величезна прірва. Очікувана проблема в галузі, яка не розвивалася 25 років. Якщо ми хочемо, щоб українець лікувався не гірше, ніж американець чи європеєць, ми маємо нарешті прийняти виклик і вирішити ситуацію», – зазначила Супрун.



В.о. міністра наголосила, що наполягатиме на встановленні мінімального прохідного балу в 150 та запуску медичної реформи.

Нагадаємо, на початку червня Міністерство охорони здоров’я ініціювало встановлення прохідного балу кожного із сертифікатів ЗНО на рівні 150 для тих вступників на спеціальності «Стоматологія», «Медицина», «Фармація, промислова фармація», «Педіатрія». Пізніше група депутатів на чолі з головою Комітету з питань охорони здоров'я Ольгою Богомолець заявила, що ця ініціатива буде скасована.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таки добють медицину під керівництвом канадської нечесаної молі....А гарант буде шкірити зуби на камери і брехати про досягнення і епічну перемогу
Відповісти
Лісник, іди лісом.
Відповісти
пішла вона нахрін. хай сама той тест здасть і диплом покаже, але не намальований гриневичкою на коліні готичним шрифтом, а який є.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні