На Волині будують бурштиновий завод

3
-6
На Волині будують бурштиновий завод
На території Прилісненської сільської ради Маневицького району будується завод для обробки бурштину.

Про це розповів голова Волинської обласної ради Ігор Палиця під час зустрічі з головами семи сільських рад з Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького районів, на територіях яких є родовища сонячного каміння, - повідомляє "Вісник+К".

На їх розробку спецдозволи отримало КП «Волиньприродресурс». До кінця серпня підприємство може завершити всі підготовчі до видобування етапи, а у вересні – приступити до конкретної роботи на територіях.

За словами Ігоря Палиці, «Волиньприродресурс», на відміну від нелегальних копачів, дбатиме про збереження екології. Мовляв, бурштин на Волині видобуватиметься безпечним для природи методом і з застосуванням спеціалізованої техніки. На місці завершених розробок одразу проводитимуть рекультивацію земель.

Зустріч ідеологів створення КП «Волиньприродресурс» із селянами була далеко не випадковою. Частина родовищ, які хочуть розробляти, розташовані під людськими паями.

Таких земель 172 гектари. Тож, аби отримати проекти гірничого відводу і почати роботу, потрібно домовитися з власниками ділянок.

Землю планують брати в оренду, пропонуючи по три тисячі гривень за гектар. Ігор Палиця назвав ціну найкращою в регіоні, хоча номінально вона виглядає не так уже й переконливо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну нарешті - це перемога, тепер в бюджеті області буде стільки грошей - задовбетесь витрачати, ще й Києву субсидії будемо видавати ))
Відповісти
І нічого це не змінить,як були "чорні копачі" так і будуть...
Відповісти
Банківській злосний боржник буде керувати цим клондайком.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні